Lexus pregăteşte GS250h, un hibrid care să se bată cu BMW 520d

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.06.2012
Lexus ia în calcul lansarea unei noi versiuni pentru sedanul GS. Ea ar urma să se numească GS250h şi să atace rivali germani ca BMW 520d şi Audi A6 2.0 TDI.

Esential

209 cai putere oferă actuala versiune Lexus GS250.

Lexus a lansat săptămâna aceasta noua generaţie a modelului GS şi în România, aproape concomitent cu debutul european al modelului. Japonezii mizează mult pe sedanul lor de segment E în lupta cu giganţii BMW, Audi şi Mercedes. Deşi oferta de motorizări este una generoasă, cu mulţi cai putere, asiaticii ştiu că pentru a cuceri inima europenilor au nevoie şi de versiuni economice.

Tocmai de aceea se pare că Lexus vrea o nouă versiune pentru GS, un entry-level hibrid, capabil să se bată cu modele ca BMW 520d şi Audi A6 2.0 TDI.

Koji Sato, inginerul şef responsabil de Lexus GS, a declarat pentru publicaţia britanică AutoExpress că lucrează în prezent la mai multe soluţii capabile să reducă emisiile de CO2. "Aceste soluţii presupun lansarea unui hibrid mai mic".

Declaraţia a dus imediat la ideea unei versiuni entry-level pentru GS, capabilă să se achite de aceste îndatoriri. Hibridul ar urma să folosească motorul V6 de 2.5 litri şi 209 cai putere al versiunii pe benzină GS250.

Alături de motorul convenţional va fi instalată şi o unitate electrică, menită să ajute maşina să obţină un consum mic cu acelaşi nivel de performanţe.

Dacă proiectul va primi undă verde, Lexus GS250h, aşa cum a fost el botezat de presă, ar trebui să ofere mai multă putere decât rivalii săi germani şi un consum chiar mai mic.

via l autoblog

Comentarii (15)

  • ...in fine oricum n-o sa avem prea multi banii de achizitie a unui exemplar ...dar sincer abia astept sa-l vad...live,mi se pare o masina foarte faina cu specific aparte...originalitate dar si nou,in acelesi timp...nu spun ca a6 sau E-ul sau 5...e sub sau peste...fiecare cu gusturile lui...eu aleg din toate...GS si mai ales F..daca s-ar putea vreodata desi ...nu cred.
    6 2
  • AndreiRN
    Lexus da lecti oricand la BMW si Audi care au o fiabilitate foarte proasta.
    18 28
  • Niste lectii de limba romana ai avea nevoie si tu... :)
    Foarte interesant GS-ul.
    14 2
  • chuck norris
    mau innebunit astia cu hibridele lor nenorocite..
    16 19
  • Sunt curios daca se strica ceva la acel motor hibrid, oare ce parere are Dorel de la service-ul din Romania :)
    15 2
  • AndreiRN
    Pai tu erai nebun de mult daca te crezi chuck
    10 9
  • Robert
    Le urez felicitari celor de la Lexus,pt ca nu se lasa invinsi de europeni>Si nu ar avea de ce sa se lase.pt ca au un avantaj foarte mare ''fiabilitatea''si propulsia hybrid de la Toyota,care este cea mai avansata din lume la ora actuala.>Tot Toyota ramane mama hybridului.Restul europenilor au invatat de la ei.
    11 10
  • STRtoy
    Ha,ha >ce le face japonezii ,nemtilor...le da peste nas....se joaca cu ei cum vor cioaca lor.....Bv lor.Japonezii,niciodata nu se lauda cu cele mai noi creatii ale lor,prefera sa le mai studieze inca odata si sa le faca mult mai bune,nu ca nemtii,cand descopera cv gata la si scos pe piata,numa ca sa se dea mari.Ia acest Lexus are un avantaj mare,ca este scos ultimul inaintea la bmw 5 series,si audi a6.
    8 13
  • Proprietar_de_Lexus
    Ma bucur foarte tare sa aud aceasta stire.Eu am condus primul Lexus gs in 93,si l-am avut tip de 12 ani,avea aproape 400.000 km,si nu ii schimbasem decat consumabilele si cureaua de distributie,in rest masina mergea exceptional,nu am avut probleme cu ea,am carat si f multe cu ea,si tot mai facea fata,Lexus este o masina foarte fiabila mai ales stiind ca masa este ''Toyota'',care este number one in lume,iar acum am achzitionat un alt model lexus ,un is250,care are 54.000 km si este excelent.Iar cei care nu sau uracat in viata lor intr-un Lexus ,eu zik sa stea in banca lor ca nu avem nevoie de comentariile lor.
    15 13
  • @Proprietar_de_Lexus
    Tu macar stii ca exista si Lexus din "93 dar majoritatea habar n-au nici cand este infiintat ca marca , dar eu acum intreb dc este asa iesit din comun sa ajungi la 400 de mii de km schimband doar consumabile? Sunt o gramada de alte modele de la multe marci care au reusit asta inaintea Lexus, iar acum cativa ani am vazut un Opel Astra H care avea aproape 700 de mii, un 1.7 cdti si nu a schimbat 2 motoare. Sa stapanesti sanatos IS-ul, are personaltate, nu ca noul GS.
    11 3
  • Ramane pe viitor sa vedem cat de bine se va bate neamtul cu japonezul!!!Asa ca mai bine sa nu comentam de pe acuma atatea in necunostinta de cauza!!!De o treaba oricum sunt convins!!!
    7 2
  • @dan_grc
    Mersi.Este frumos si noul Gs ,este mai tehnologizat la interior si are consumul mai mic.Cu stima Proprietar_de_Lexus.
    9 4
  • neamtul da tonul in materie auto si mai in toate materiile
    7 9
  • Gi ZASS
    @Proprietar de Lexus. Nu vrei sa fii si proprietarul unei diplome de BAC? Cu limba Romana ce ai avut?
    3 6
  • @Gi ZASS
    Ce să zic, ești primul care se arată deranjat de limbaj. E o problemă atât de serioasă încât să ai nevoie de 6 fraze?Sau cumva te oftici ca eu am Lexus ,si tu trabant? Cu stima Proprietar_de_Lexus.
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru