Lexus ar putea introduce un concurent pentru Audi Q3 şi BMW X1

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 09.07.2011
Lexus ar putea introduce pe piaţă un concurent pentru Audi Q3 şi BMW X1. Noul SUV de dimensiuni compacte al japonezilor va purta denumirea de CX şi va avea, bineînteles, şi o serie de versiuni hibride.

Lexus, divizia de lux Toyota, ar putea aduce pe piaţă în anii viitori un SUV de dimensiuni compacte care să aibă la bază structura lui RAV4 şi va fi plasat sub actuala serie RX. Acest proiect este abia la început, iar informaţiile apărute în presa de specialitate sunt destul de modeste.

Noul SUV de dimensiuni mici ar putea primi denumirea de CX, iar proaspătul CT200h va servi drept muză pentru inginerii şi designerii Lexus. De asemenea, aceleaşi surse declară că viitorul model al japonezilor ar putea beneficia de serviciile unui tren de rulare hibrid care va fi preluat de pe Toyota Camry Hybrid. Trenul de rulare al modelului nipon dispune de sistemul Hybrid Synergy Drive şi combină un propulsor de 2.4 litri pe benzină cu un motor electric. Puterea totală furnizată de cele două agregate este de 110kW şi 187 Nm.

Prima versiune a noului SUV va purta denumirea de CX 300h şi este aşteptat să facă o figură bună pe piaţa din SUA, acolo unde numărul SUV-urilor de dimensiuni compacte a crescut.

Prin această mutare făcută de Lexus, noul CX se anunţă un concurent important pentru Audi Q3, BMW X1 şi Volvo XC60.

Via | CarAdvice

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru