Lexus LF-A nu va aduce profit pentru Toyota

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.10.2009
Desi costa 375.000 de euro, Lexus LF-A nu va aduce profit pentru Toyota si divizia sa de lux. Veniturile obtinute in urma vanzarii celor 500 de unitati nu vor putea acoperi integral nici costurile dezvoltarii si productiei.

Proaspat lansat in cadrul Salonului Auto de la Tokyo, supercarul Lexus LF-A nu ii va imbogati pe cei de la Toyota si nici macar nu le va acoperi in totalitate cheltuielile. Cele 500 de exemplare pe care divizionarul Toyota intentioneaza sa le produca au rolul de a face din LF-A o masina iconica pentru brandul japonez.

Fiecare exemplar va scoate din buzunarele pasionatilor 375.000 de euro, o suma considerabila, insa insuficienta pentru a acoperi costurile de dezvoltare si productie.

Supercarul este animat de un motor V10 de 4.8 litri si 552 cai putere, capabil sa propulseze sportiva pana la 100 de km/h in 3.7 secunde si sa ii permita atingerea unei viteze maxime de 325 km/h.

Modelul a inregistrat deja cereri numeroase, de vanzarea sa pe Batranul Continent uramnd sa se preocupe un singur dealer autorizat, care functioneaza in Londra. Din pacate pentru britanici, doar 17 exemplare le sunt rezervate.

Productia lui LF-A va fi asigurata de uzina Motomachi din Japonia, in doua faze, una in 2011 si una in 2012.

via | Autocar

Comentarii (7)

  • Haha
    Bineinteles,dar atunci imi pun eu intrebarea,de ce minune le mai fabrica?Doar pentru ca Lexus sa produca o super masina?

    Mi se pare stupida ideea,sa faci un lucru[mai ales in criza asta] si sa nu iasa profit...
    1 6
  • Fratii mei ..........................
    Hai sa strigam cu toti in cor......VREM UN SUPERCAR....BMW!!!!!.
    Nu de alta dar dupa cum se vede toti martalogii de constructori so iau in cap si scot cate o traznita de masina,nu conteaza ca e buna sau nu,dar care cica e suparcar...............
    VREAU UN SUPERCAR.......BMW....si cred ca nu sunt singur....
    1 9
  • numar13
    @tzenu_bmw
    multe sunt de inteles dar sa faci toyota un "martolog de constructor", e clar de neinteles. daca tu esti fan BMW ceilalti sunt nimicuri ,taticule daca nu ar fi concurenta nici BMW nu ar fi unde este. concurenta faca sa iasa modele exceptionale asa cum este si lexusul de fata . pina un alta toyota a facut un motor aspirat care scoate 115 cai/litru care nu-i chiar de ici de colo .
    Toate cele bune !
    7 0
  • un vector de imagine
    Absolut nici un producator de masini de serie care se apuca sa faca un supercar stie foarte bine ca nu va castiga de pe urma lui profit. Modelul de fata este un vector de imagine, nu un aducator direct de profit. Impactul sau asupra pietei va provoca o imagine mai buna marcii Lexus, prin urmare vanzari mai bune pentru toate modelele din gama, deci profituri indirecte care sa acopere cu brio si cheltuielile cu supercar-ul.
    E foarte simplu, daca ne punem putin mintea la contributie.
    Pana si articolul mentioneaza asta: "ele 500 de exemplare pe care divizionarul Toyota intentioneaza sa le produca au rolul de a face din LF-A o masina iconica pentru brandul japonez."
    Dar deh, daca nu suntem in stare sa citim decat titlul, normal ca nu intelegem nici pe ce lume traim.
    5 0
  • scuze
    corectie: am vrut sa zic "absolut orice producator", nu absolut nici un".
    1 0
  • si cik e criza....:|
    0 0
  • acelasi lucru se intampla si cu bugatti veyron
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru