Lexus si Infiniti nu planuiesc un rival pentru BMW Seria 5 GT

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.04.2010
Oficialii Lexus si Infiniti din Statele Unite si-au aratat scepticismul in privinta succesului noului BMW Seria 5 GT. Ambii au declarat ca nu sunt interesati de acest segment, unde nu vad foarte multi clienti.

BMW si-a asigurat deja o nisa importanta odata cu lansarea noului Seria 5 GT, desi a fost criticat pentru designul adoptat. Se pare insa ca exemplul bavarezilor nu ii inspira pe rivalii din segmentul premium, cei mai importanti jucatori japonezi, Lexus si Infiniti, nefiind interesati de lansarea unui Progressive Activity Sedan.

Ben Poore, presedintele diviziei americane Nissan si Infiniti, a declarat, in cadrul recentului Salon Auto de la New York, ca nu crede intr-un model ca Seria 5 GT. Poore a afirmat ca ofera mai mult credit unui crossover precum EX.

La randul sau, Lexus s-a aratat neincrezator in profitabilitatea unui model precum cel al germanilor, prin vocea lui Dave Nordstrom, responsabilul diviziei de marketing din cadrul constructorului japonez. Nordstrom a declarat ca nu vede o clientela numeroasa in segment dar ca va urmari evolutia modelului odata cu debutul pe piata din Statele Unite.

Pana in prezent, doar Mercedes si-a aratat interesul pentru dezvoltarea unui rival, bazat in principal pe noua generatie a sedanului CLS.

Spre deosebire de constructorul din Stuttgart, japonezii de la Honda s-au miscat mai repede si au lansat deja un competitor, care se vinde in SUA si se numeste Acura ZDX.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • andr3i
    bmw
    pai cine mai baga banii in asemenea uratenie ca seria 5 GT, mai ales in perioada asta cand trebuie sa scoti modele care sa se vanda, nu care sa o cumperedoar 2-3 bezmetici.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru