Lexus va lansa o versiune decapotabilă a lui LF-A în 2014

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.08.2011
Versiunea roadster a lui Lexus LF-A ar putea debuta la mjilocul anului 2014, anunţă surse citate de AutomotiveNews.

Lexus pregăteşte o serie de modele noi, printre care şi un roadster bazat pe LF-A, anunţă cei de la AutomotiveNews. Modelul este aşteptat să debuteze în decursul anului 2014. La fel ca în cazul versiunii coupe, motorizarea va fi o unitate V10 de 4.8 litri, care dezvoltă 560 CP şi 480 Nm. Nu există informaţii suplimentare despre motor sau transmisie, dar acest gen de versiune rareori primeşte o motorizare diferită de cea folosită de versiunea coupe.

Producţia celor 500 de unităţi Lexus LF-A Coupe va fi finalizată în 2013. Uzina va face o scurtă pauză de reutilare, care va dura aproximativ 12 luni, după care va începe producţia versiunii decapotabile a acestui supercar exclusivist. Singura posibilitate de achiziţie reprezenta un contract de leasing pe doi ani, cu rate zero şi o rată reziduală de 228.000 de euro. Reprezentanţele Lexus îşi păstrează dreptul de a nu acorda permisiunea clientului să-şi vândă maşina în primii doi ani de la achiziţie. Toate aceste măsuri sunt luate în încercarea de a evita speculanţii şi de a oferi numărul limitat de exemplare doar pasionaţilor care îşi permit un asemenea vehicul.

Cei de la Lexus au prezentat o versiune Roadster a lui LF-A în stadiul de concept la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 2008. Modelul respectiv era denumit "LF-A Roadster" şi se mândrea cu o rigiditate structurală extrem de apropiată de cea a versiunii coupe.

O parte importantă din caroserie era realizată din fibră de carbon, iar alte panouri erau realizate din aluminiu. Distribuţia maselor între punţi a fost îmbunătăţită la maximum printr-o amplasare specială a motorului, numită "front-mid", care viza apropierea propulsorului de habitaclu.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru