Lexus va permite achiziţia cash a lui LF-A în condiţii speciale

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.08.2010
Clienţii Lexus din Statele Unite ale Americii vor avea posibilitatea de a achiziţiona un LF-A cash în urma semnării unui contract care le interzice revânzarea în primii doi ani fără permisiunea dealerului.

Esential

500 de exemplare ale lui Lexus LF-A vor fi construite în decursul duratei de viaţă a acestui model.

Japonezii de la Lexus s-au răzgândit în ceea ce priveşte modul în care poate fi cumpărat un LF-A. Astfel, până în prezent singura posibilitate de achiziţie reprezenta un contract de leasing pe doi ani, cu rate zero şi o rată reziduală de 228.000 de euro. De data aceasta, clienţii de LF-A vor avea posibilitatea să cumpere un LF-A cu ajutorul unui contract care le interzice să vândă maşina în primii doi ani fără să îi ofere dealer-ului opţiunea de buy-back la un preţul de listă sau la preţul pieţei – în funcţie de care nivel este mai scăzut.

Practic, cei de la Lexus îşi rezervă dreptul de a cumpăra înapoi orice LF-A în primii doi ani de la achiziţie la cel mai scăzut preţ dintre preţul de listă şi preţul pieţei pentru acest model. Dacă proprietarul maşinii vinde vehiculul fără să le oferă dealerilor opţiunea buy-back, acesta este obligat să returneze profitul obţinut peste preţul pe care l-ar fi oferit reprezentanţa şi taxele legale aferente.

Reprezentanţele Lexus îşi păstrează dreptul de a nu acorda permisiunea clientului să-şi vândă maşina în primii doi ani de la achiziţie. Toate aceste măsuri sunt luate în încercarea de a evita speculanţii şi de a oferi numărul limitat de exemplare doar pasionaţilor care îşi permit un asemenea vehicul.

Via | Autoblog

Comentarii (10)

  • andrei
    Nu mi se pare corect ce fac cei de la Lexus pentru ca din moment ce dai 228 k euro sa nu o poti vinde nimanui decat cu aprobarea dealer-ului si asta in cazul ca nu o vor lua ei innapoi.
    5 7
  • george
    INSEAMNA CA PIERD MULTI BANI LA EA
    Daca o fac in serie limitata si cu clauze din astea...
    4 1
  • mda
    nu pierzi deloc pt ca nu o sa ai ocazia sa iti iei vreodata una! se adreseaza unui segment anume de cumparatori nu la toata pleava fani.....peste 10-20 de ani o sa isi dubleze pretul;)
    6 1
  • Lexus...si mai cum?
    Bai frate, ce fitze pe astia, n-am pomenit !!!
    Adica, cine ma rog sunt Lexus astia? Or fi si ei neam cu Maserati, cu Lamborghini sau Ferrari si nu stiu eu!?
    O corcitura japonezo-americana, cu aere de clasa lux, dar care nu va invata niciodata macar sa spuna "nene" greilor Mercedes, Audi sau chiar Chrisler...Oricat de tehnologizata ar fi, tot masina de duzina ramane.
    2 7
  • zarnesteanu
    Rahat pe batz
    Ca in absolut orice fac, copiaza totul ca niste maimute primitive.

    Acuma vor sa -si aroge clauzele pe care le are Bugatti in relatia cu clientii. Numai ca Bugatti este ceva iar janghina asta nenorocita de Mercedes wannabe e cu totul alta mancare de peste (imputit). In ultima vreme se pare ca PR de la toiota si-a pierdut cu totul simtul masurii. Semnele sfarsitului ...

    Probabil ca vor sa stearga rusinea mortii pilotului de incercare care s-a facut praf in ciocnirea frontala cu un BMW, din care cei doi ocupanti au scapat cu zgarieturi minore.

    Mult tupeu, ca de obicei.
    1 3
  • loll
    Mare e gradina doamne!! si multi vor sa sara gardul dar el nici nu exista:))))) Amin!!
    0 1
  • george
    SE VEDE CA NU EXISTA GARDURI
    Au reusit sa scape din gradina Domnului chiar toti...Inclusiv aia de n-au habar pe ce lume traiesc.

    @ edi80

    "nu pierzi deloc pt ca nu o sa ai ocazia sa iti iei vreodata una! "

    De 5 minute caut o legatura logica intre cele afirmate in fraza de mai sus si nu reusesc sa o gasesc...Ajuta-ma!...sau taci din gura...
    1 0
  • @geroge
    nu-i nimic o sa vina un timp cand o sa le intelegi pe toate:))))) daca nu o sa iti cumperi niciodata una ce sa pierzi?:))))



    Lexus nu se adreseaza unui segment de persoane..care inainte au avut vw tdi sia cum trec la lexus:)))
    0 1
  • george
    ERA VORBA DE CEI DE LA TOYOTA
    @ edi80

    De inteles, inteleg destul de bine. Si asta fiindca nu ma iau dupa tine...

    Cand am spus ca "pierd multi bani la ea", ma refeream la cei de la Toyota. Si ca sa nu piarda si mai multi, fac figuri din astea cu serii limitate si clienti selectati. Reteta fumata...
    1 1
  • mai bbb
    mai bbb nu vorbi despre ce nu sti, cand curu tau de taran va sta vreodata intr-un lexus, mai vorbim. pana atunci nu critica ce nu cunosti
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru