Lotus a scos la vanzare platforma modelului Evora

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.10.2009
Lotus ar putea comercializa cu usurinta platforma lui Evora catre alti constructori de automobile interesati de un model performant si usor.

Un fisier PDF al celor de la Lotus a aparut pe internet din greseala si a dezvaluit planurile constructorului britanic de a comercializa platforma lui Evora. Oficialii Lotus nu au confirmat inca veridicitatea documentului, dar acesta atesta faptul ca modelul Evora are o platforma care este usor de modificat si poate fi construita contra unei sume relativ mici in comparatie cu pretul modelului.

Spre deosebire de modelul Elise, Lotus Evora nu are un sasiu lipit cu rasini epoxidice, lucru care simplifica procesul de productie al acestui model. Mai mult decat atat, elementele sasiului si ale caroseriei nu sunt realizate din aluminiu extrudat, inca un element care simplifica procesul de productie al lui Evora. Platforma lui Lotus Evora este realizata doar din metale formate in matrite, care reduc semnificativ costul de productie.

Desi are o plaftforma mai putin flexibila, sasiul lui Lotus Elise este utilizat la constructia lui Tesla Roadster. Lotus Evora ar putea fi construit de catre alti producatori cu mai multa usurinta, lucru care va duce la un cost de productie mai scazut.

In versiunea Lotus, modelul Evora este echipat cu un motor V6 de provenienta Toyota, care ofera 276 CP.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru