Lotus Evora Cup, versiune de circuit de 392 cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.01.2010
Lotus a dezvaluit Evora Cup, o versiune de circuit a modelului cu patru locuri, care dispune de 392 de cai putere si de o multime de elemente sportive pentru a imbunatati performantele.

Lotus a lansat astazi o versiunea extrema a modelului Evora, destinata echipelor care concureaza la categoria GT4 si celor care vor activa in competitia dedicata.

Noul Evora Cup va fi propulsat de un motor V6 de 4.0 litri, capabil sa ofere peste 392 de cai putere, cu mult peste ceea ce putea versiunea de serie (276 de cai putere storsi dintr-un V6 de 3.5 litri). Unitatea instalata pe versiunea de competitie este cuplata la o cutia secventiala cu sase rapoarte, ce vine in sprijinul pilotului cu un set de padele, pozitionate in spatele volanului.

Pentru a putea struni aportul de putere, pilotul are la dispozitie o suspensie ajustabila, discuri de frana din aluminiu si etriere cu sase pistoane. La acestea se adauga un pachet aerodinamic Dallara, care include mai multe elemente din fibra de carbon, menite sa reduca masa totala (de la 1400 la mai putin de 1200 kg) si sa imbunatateasca apasarea aerodinamica.

Seriile Evora Cup vor alinia la start doar exemplare ale modelului prezentat astazi, concurentii acumuland puncte pentru o clasare in primii cinci.

Sezonul competitional va avea si doua puncte culminante, unul la Donington Park in Marea Britanie si unul la Vallelunga in Italia, punctele obtinute aici urmand sa cantareasca dublu. La finalul seriilor, castigatorul va primi un total de 100.000 de lire, echivalentul a 115.000 de euro.

Evora Cup va fi prezentata oficial in cadrul Salonului Auto de la Geneva, tot atunci Lotus fiind asteptat sa publice mai multe informatii despre versiunea de circuit.

via | autocar

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    Frumos, o sa fie interesanta de urmarit.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru