Lotus il "fura" pe seful de design Ferrari

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.12.2009
Donato Coco, omul care a desenat liniile unor modele ca Ferrari California si 458 Italia, a parasit Calutul Cabrat in schimbul unei functii asemanatoare in cadrul Lotus.

Exodul oficialilor Ferrari catre rivalii britanici de la Lotus continua. Dupa ce Danny Bahar, omul care a coordonat procesul de dezvoltare al modelului 458 Italia, a acceptat functia de presedinte executiv in cadrul Lotus, un alt italian se muta in barca englezilor.

Este vorba despre celebrul Donato Coco, seful de design al Calutului Cabrat, care a acceptat sa ocupe de aspectul viitoarelor modele Lotus si sa administreze departamentul de inginerie. Fostul director de Design Lotus, Russell Carr, va continua sa munceasca in cadrul departamentului pe care l-a condus.

Mutarea facuta de Lotus a fost aclamata de Dany Bahar, care a afirmat ca "intelegerea cu Donato Coco pune un mare accent pe designul modelelor britanice si intareste echipa constructorului britanic. Avem in fata un program foarte incarcat pentru urmatorii ani, care include lansarea unei game de modele complet noua si extinderea operatiunilor pe piata de design."

Experienta lui Donato Coco este de-a dreptul impresionanta.

Italianul a lucrat la desenarea unor modele celebre ca Ferrari 430 Scuderia, Spider 16M, California, 599XX si bineinteles 458 Italia. Inainte de a asterne pe hartie liniile actualelor modele Ferrari, Coco a lucrat pentru Citroen unde si-a pus amprenta asupra unor modele foarte populare: Xsara Picasso, C3, C3 Pluriel, C2, C1, ZX Paris Dakar si Xsara WRC.

via | autocar

Comentarii (4)

  • C4
    Si Citroen C4 este desenat de el.:)
    0 2
  • Ienăchiţă Văcărescu
    " a acceptat sa se ocupe de aspectul viitoarelor modele Lotus".
    0 1
  • ferrari...lotus...the dream...
    ferrari s-ar vinde şi cu un design nu tocmai reuşit.....lotus are nevoie de mult mai mult decâd design... e greu să te baţi cu ferrari indiferent că te numeşti lamborghini, lotus, aston etc. ...oricum lotus concurează mai mult cu porsche... succes lotus
    0 1
  • O mutare absolut fireasca , bravo lui .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru