Lotus imbunatateste consumul modelelor Exige si Elise

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 16.04.2009
Lotus a imbunatatit valorile consumului pentru modelele Exige si Elise, confirmand inca o data ca se afla printre constructorii cu cele mai ecologice modele de performanta.

Esential

7.6 litri la 100 de kilometri consuma noul Elise S 2010.

In conditiile in care Uniunea Europeana impune reguli tot mai stricte in privinta emisiilor de CO2, Lotus incearca sa isi adapteze produsele noilor cerinte. Constructorul britanic a anuntat ca a revizuit versiunile 2010 ale modelelor Elise si Exige, rezultatul fiind o imbunatatire a valorilor consumului si emisiilor cu aproximativ 9%.

Potrivit comunicatului oficial emis de Lotus, noul Elise S resimte cea mai mare imbunatatire a consumului, de 0.7%, ceea ce inseamna o valoare finala de 7.6 litri/100 de km, mult mai mica decat cea initiala de 8.3 litri/100 de km. Constructorul britanic a reusit sa obtina rezultate mai bune operand o serie de modificari la nivelul motorului si imbunatatind aerodinamica.

Mike Kimberley, presedintele grupului Lotus, a declarat ca "filosofia de performanta a constructorului britanic se bazeaza pe reducerea masei in contextul unei piete actuale care se concentreaza pe reducerea emisiilor. Filosofia de design a permis oferirea unor niveluri de performanta foarte bune si mentinerea brandului Lotus in randul celor mai ecologice marci de performanta existente pe piata", a incheiat Kimberley.

Modelele revizuite Elise si Exige 2010 au fost deja puse in vanzare de dealerii constructorului britanic.

via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru