Lotus pregateste prima sa transmisie cu dublu ambreiaj

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 07.01.2010
Lotus a depus primul sau patent pentru o transmisie cu dublu ambreiaj. britanicii au reusit sa creeze o cutie de mici dimensiuni, cu o structura simpla, ce ar putea debuta pe supercarul Esprit.

Numele mari care au parasit Ferrari pentru Lotus, in frunte cu Dany Bahar si Donato Coco, incep sa isi puna amprenta asupra constructorului britanic de nisa. Englezii au depus deja primul lor patent pentru o cutie automata cu dublu ambreiaj, semn ca pe viitor Lotus va incerca sa fure din clientii celorlalti constructori de supercaruri.

Transmisia automata promite o reducere a timpului de schimbare a vitezelor si un consum de carburant eficient. Pentru a respecta traditia brandului, care s-a axat intodeauna pe reducerea numarul de kilograme si implicit pe obtinerea performantei, transmisia automata pastreaza o masa scazuta, configuratia sa fiind relativ simpla. In plus, dimensiunile cutiei sunt ceva mai reduse decat ale celorlalte modele din segment.

Momentan nu exista informatii despre modelul pe care va debuta noua transmisie cu dublu ambreiaj, insa am putea asista in curand la o premiera, primul pe lista fiind supercarul Esprit.

via| Motorauthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru