Auto
Industries a fost fondata cu sase ani inainte de lansarea lui Toyota Prius." />

Lovitura de teatru: Toyota nu poate inregistra "Prius" ca marca exclusiva

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 22.03.2010
Toyota nu poate sa utilizeze cu drept exclusiv denumirea Prius din cauza faptului ca o companie indiana poarta acest nume. Prius Auto
Industries a fost fondata cu sase ani inainte de lansarea lui Toyota Prius.
Inalta Curte din New Delhi a hotarat ca Toyota nu are dreptul de a cere exclusivitate la nivel mondial pentru utilizarea numelui Prius, din cauza faptului ca firma indiana Prius Auto Industries si-a inregistrat numele ca marca cu sase ani inainte ca Toyota sa utilizeze termenul pe cel mai vandut hibrid al planetei.

Prius Auto Industries este un furnizor de piese in India, avand contracte cu producatori mari din industria auto, cum sunt General Motors, Hyundai sau Mahindra&Mahindra. Desi Toyota si-ar fi dorit ca respectivul furnizor sa-si schimbe

numele, judecatorii au respins cererea, pe care au considerat-o nefondata. "Cumparatorii de piese de schimb ar putea sa fie indusi in eroare de produsele Prius Auto Industries, crezand ca acestea sunt produse de noi", spune Toyota in cerere. Raspunsul curtii indiene a fost insa clar: "Clientii Toyota fac parte dintr-un grup cu venituri mari si sunt capabili sa inteleaga exact ceea ce cumpara".

"Prius" este un cuvant de origine latina care se traduce prin "precursor, inainte de".

Compania japoneza a ales aceasta denumire pentru modelul sau hibrid incercand sa sublinieze faptul ca acesta va fi la un moment dat stramosul tuturor modelelor ecologice care vor urma sa intre pe piata in viitor.

via | HinduBusinessline | Autoblog

 

 

 

Comentarii (2)

  • Draga Automarket,
    atentie la tastatura ca sa nu va zic ca ati gresit...............vandut hobrid al planetei.

    P.S
    Am tot uitat sa va zic ca degeaba ati adaugat IP in black list acum folosesc proxy adica ce ati facut voi este egal cu 0
    1 1
  • nu este o noutate
    Imi amintesc ca si si Fiat a patit ceva asemanator cand a lansat ultimul Panda. Trebuiau sa-l numeasca Gingo, insa Renault a facut gura ca seamana mult cu denumirea "Twingo".
    Eu nu inteleg cum de nu stia Toyota ca un furnizor de piese pentru concurenta (adica unul destul de cunoscut) are deja denumirea asta. Sa fiu in locul indienilor nu as schimba denumirea decat pentru foarte multi bani.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru