Lux de top: noul Rolls-Royce Phantom Coupe

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 17.02.2008
Rolls-Royce a publicat primele imagini ale versiunii Phantom Coupe. Luxul si stilul se imbina perfect cu dinamismul.

Esential

44.000 de posibilitati au clientii Rolls-Royce pentru alegerea nuantei exterioare in cazul lui Phantom Coupe.
453 de cai putere sscoate motorul V12 de pe Phantom Coupe. Cuplul se situeaza la 721 Nm/3500 rpm.
5.8 secunde trec pana cand noul model Rolls ajunge de la 0 la 100 km/h.
15.7 litri consuma Phantom Coupe.

Super exclusivistul producator britanic Rolls-Royce a publicat duminica primele fotografii si informatii oficiale cu cea mai noua versiune Phantom din gama: Coupe. Este adavarat, nu e primul exemplar care poarta numele "coupe" in familia Rolls-Royce Phantom, insa Drophead Coupe, lansat anul trecut, este considerat mai degraba cabrioletul gamei. Avem de a face, asadar, cu al patrulea membru al familiei Phantom, dupa versiunile limo, limo cu ampatament lung si Drophead Coupe.

Rolls-Royce Phantom Coupe este derivat direct din conceptul 101EX (2006), dispune de doua usi si are sub capota acelasi cunoscut V12 de 6.75 litri si 453 de cai cu care Rolls ne-a obisnuit de ceva vreme.  Iata cum explica designerul Rolls-Royce Ian Cameron liniile noii versiuni: "Masinile Rolls-Royce au exprimat dintotdeauna stil si performanta. In cazul Coupe-ului am adaugat si dinamism. Dinamica unui Phantom reprezinta din start o surpriza pentru clienti, iar Coupe-ul construieste mai departe imaginea dinamica prin schimbari dramatice.

Puteam foarte usor sa ne creem o versiune cu hardtop a lui Drophead Coupe, deoarece cabrioletul este, pana la urma, o masina manierata care se comporta impecabil. Dar aceasta nu ar fi fost cea mai potrivita miscare. Coupe-ul si Drophead sunt doua masini distincte cu personalitati si performante total diferite".

Normal, noul Phantom Coupe abunda in elemente de lux, si lista acestora incepe inca de la partea exterioara: clientii vor putea alege intre cinci tipuri diferite de vopseluri lacuite pentru caroserie, fiecare nuanta fiind polisata timp de cinci ore dupa aplicare pentru ca aspectul sau sa fie impecabil. Apropo de nuante, acestea se ridica, prin intermediul programului Bespoke, la circa 44.000, astfel ca daca un client isi doreste o anumita nuanta o poate avea fara probleme. Jantele au 21 de inch si pot fi alese din trei versiuni diferite. La constructia lui Phantom Coupe a fost utilizat din belsug aluminiul, singurele elemente care nu sunt create din acest material fiind capota si elementele ccare inconjoara montantul A.

Imaginea luxurianta continua in interior: cele doua portiere se inchid prin simpla apasare a unui buton de pe consola, soferul dispune de un display care il pune in garda prin doua camere de luat vederi cu privire la distantele la parcare si la starea traficului, iar materialele utilizate in habitaclu sunt de top: pasagerii nu vor atinge niciodata o parte din plastic, de exemplu, singurele materiale cu care acestia au tangenta fiind pielea, lemnul si cromul. Sistemul audio LOGIC7TM dispune de 15 boxe in habitaclu, sunetul ajungand la acestea prin intermediul unui amplificator cu noua canale. In plus, cei ahtiati dupa noile tehnologii la moda au la dispozitie conexiune iPod.

Via | Rolls-Royce 

Comentarii (40)

  • ~!~COSMO~!~
    Crima masina
    Da tot mai multumit sunt cu pisica mea :) ... 2.5i ... consuma de ma usuca ... dar e a mea ...
    0 0
  • Dagwod
    ......
    mie nu-mi place mai ales exteriorul, aduce a Crysler si mi se pare butucanos, ma rog asta e parerea mea de sarac :)
    0 0
  • camion
    .... sufragerie pe roti .... cine-si ia asa ceva nu are nici o atractie spre masini doar spre snoabeala ... de banii astia imi iau un impreza STI si un evo 9 si ma simt de 1000 de ori mai bine
    0 0
  • asmaticu
    o vreu
    Arata...cum arata. Dar n-are plastic!!! Asta-i fantastic! O vreu! Mai stie careva ca 90% din tot ce a construit RR se afla in circulatie? Si au inceput in 1904!
    0 0
  • sunshine64sm
    Nota 5 (cu minus)***
    La asa o masina care se pretinde a fi ceva deosebit ( mai ales prin pretul fantasic de mare) putea sa faca niste fotografii cu masina in realitate, si nu montaje de studio. Si fotografiile oricum sint slabe. Sau n-au aia curaj sa o scoata afara, e o bijuterie. Pai cine isi permite sa o cumpere ca sa ot ina numai in garaj ? Mie imi face impresia ca masinuta aia e de plastic, si e fotografiata de aproape, de un fotograf amator. Prezentarea este sub orice critica, jenanta chiar. Sigur de de la Rolls Royce ??
    0 0
  • URATA = ca sa iasa in evidenta.?
    Cred ca chiar daca as avea banii sa-mi cumpar asa ceva, tot nu as face-o. Un exterior oribil. Si usile care se deschid invers... chiar ca nu e facuta sa o conduci, nici macar weekend de weekend. Cred ca de aia 90% din ce a produs RR e in circulatie (mai degraba in garaj). Si mai e parbrizul din fata cu gemuletul ala triunghiular... Cred ca gesignerul lor este acelasi din 1904. Stiti cu ce aduce? Cu Dacia 1904 Sport !! HA HA (ce coincidenta de cifre) cea taiata cu toporul dintr-o Dacie 1300 ... Na! haideti RR fans, atacati-ma. (P.S. eu conduc un BMW 7, model 2003 - asa ca nu ma luati pe mine cu "asta e o masina de lux" bla, bla, si sa nu comenteze vreunu cu o masina sub Audi A4 ! Cei cu Peugeot 2xx, si/ sau alte Oltcituri sa se abtina)
    0 0
  • Vasilica
    Ce sa zic...el are un BMW 7 care il iei din germania cu maxim 20 de mii full ma lasi compari BMW cu RR esti defect total. Are el BMW maaaaa de lux :)) daca nu sti ce este un design clasic abtinete nepoate sau mai bine iesi cu cotetul la plimbare
    0 0
  • wrctheo
    Foarte tare. Exclusivism in motion
    @~!~COSMO~!~ foarte tare, la fel si eu cu GT-u' meu din '92 :D@ Vasilica (18.02.2008, 09:02) - bai desteptule, ai vazut tu ca a facut comparatie? Si cine a zis de Seria 7. Are Seria 3, dar tu cu Loganul tau mandru habar n-ai ce e ala un BMW. Asa ca abtinete "nepoate" ;)Tot respectul pentru Automarket und danke :)
    0 0
  • :)))
    ce taran e ala cu bmw.ul :)))
    0 0
  • m3lcool
    RRRRR
    pt prostu cu sheptaru - dak aveam sheptar nu mai stateam sa belesc okii pe forumuri d-astea...esti un copil retardat... crezi k te va baga cineva in seama sau iti va spune... mama ce masina are asta... sa-l lasam in pace k poate vine cu baietzii peste noi ... ESTI UN MARE PAMPALAU!!!! - Cat despre RR-ul asta... No comment, masina este in stilul specific lor.,. luxurianta, iar pt cei care compara RR cu subaru ... suntetzi praf...!!!
    0 0
  • 1rau:))
    faina
    e o sufragetie pe roti dar facuta cu ARTA de zeci de ani..asta e diferenta...si e doar ptr. cunoscatori(si cei care si-o permit)
    0 0
  • m3lcool
    pt cel cu subaru incaodata...
    nu ai vrea mai tzagaroiule sa stea si la subaru ala mult visat de tine logo-ul pe centrul jantei in timp de mergi cu vitezele alea ametzitoare ?
    0 0
  • rr
    pasarea malai viseaza !!!
    0 0
  • e super
    dar un pret? aproximativ?
    0 0
  • Adrian
    Urata cu draci!!!
    0 0
  • conducator de PEUGEOT 2XX
    ptr MAO
    Pe astia care detinem masini sub valorosul tau BMW... Auzi, GPL ai pus pe el? Sau esti tot din aia care baga in weekend de 20 lei sa aiba cu ce sa se dea mare la un suc... Sa traiesti in BMW-ul tau seria 7 model 2003...
    0 0
  • vladutz9.blogspot.com
    Tare
    e super tare masina insa pacat ca e in 2 usi. cam urata din acest punct de vedere insa merita toti banii pentru cei ce isi permit lux.
    0 0
  • Mercedesa
    Mare e gradina Domnului,si multi se dau cu BMW-u' prin ea...
    0 0
  • LIFEPHORM
    last 4...
    Foarte interesante ultimele 4 poze...
    0 0
  • asta este o masina de lux, in care sa te simti confortabil, nu o masina de viteza pe care sa o compari cu impreza sau evo sau ferrari.this is art!
    0 0
  • carcotasu' de serviciu
    Scump, doamna, scump!
    Dincolo era mai ieftin! Da' Loganu'? Cat e, doamna, Loganu'?
    0 0
  • nu-mi place cum arata; mi se pare o cutie pe roti; but then again, asta e parerea mea de om fara sange albastru (cum spunea cineva mai sus)
    0 0
  • bravo pentru ala cu bmw-ul!
    0 0
  • :)
    este o superba creatie :)
    0 0
  • Dorian
    Ce comparatie:))=)):))=))
    Aham...nu zic eu ca nu ii ,,tare " BMW tau seria 7 dar nush de unde pana unde comparatie cu RR :))=))...din cate am vazut pe alte site-uri doar grila cromata de la RR costa cat un Seria 7 Second :))=))...sau poate mai gasim o explicatie...nu vad sa fie pus pretzul bijuteriei(oricum costa enorm) si poate o crezut ca o fi vreo masina de ,,15.000" euro:))=)) ...doar asa se explica...o zi buna va doresc ;)
    0 0
  • Prea prost
    Azi amice, @m3lcool, eu am un seria 3 din 2006, asta inseamna ca nu mai pot fi interesat de stiri auto? daca omu` are seria 7 nu mai poate fi informat? daca isi permite sa o cumpere bravo lui, si app vedeti ca din 20mii cat ati zis voi, masina e vreo 30-35mii second si nu chiar full si avand in vedere motoarele mari, mai e si taxa de inm. cat loganul vostru, si apoi la un seria 7 mai sunt si costurile mari de utilizare, nu e chiar ca la loganul tau 1.5diesel la care nu iti place consumul!!!
    0 0
  • gogu infologu
    hai sa ne luxuriem
    atentie la sensul cuvintelor... luxurianta nu se refera la lux, se refera la abundenta... cand spui padure luxurianta nu te gandesti la lemnul de esenta, ci la abundenta (nr mare de) copacilor
    0 0
  • flaviu
    e penal
    sa-mi explice careva cum pun ceva in capatu portbagajului cand shtiftul ala e deschis...
    0 0
  • dak credeti k exista masina mai buna ca un rolls din punct de vedere estetic sau dinamic inseamna k eu st nebun...dak un chrisler va arata ca un rolls inseamna k eu nu ma pricep la masini; dak un impreza sti sau un evo 9 se pot compara cu masina asta eu ma impusc...motorul de pe rolls este un V12 de 450 de cai capabil sa "impinga" masina de aproape 3 tone in 6 sec pana la suta si sa atinga 250km pe ora...mai lasati draq manelele si prefacatoriile cum ca cei care si-o cumpara sunt asa si pe dincolo...k dak ati avea 500.000de euro acum ati fugi sa vi-o cumparati si ati lasa loganu' in fata blocului...asa k dak nu stiti ce inseamna o masina cu traditie cititi si nu comentati...automarket respect;)
    0 0
  • flaviu
    mdah....
    ce au in comun seria 7 si rolls'u...amandoua sunt mashini de lux.....shi seria 7'le nou ii 160mii (blindat si lung depasheshte 300) si phantomu' second ii 180mii...si diferentza de pretz consta in faptul ca RR fabrica 100 si bmw insutit...de-aia la un royce scade pretzu mai putzin vertiginos ca la un bmw...daca atzi prins ideea....nu ca ar fi neaparat mai bun.....acolo platitzi istoria...etc...ca Rolls si Royce or fost primii care or facut...nenumarate exemple (motorul in V si nulte alte chestii)...si sa lamurim o chestie...un Rolls ii o mashina de lux.....prin definitzie la un coupe nu predomina luxul ci sportivitatea....nush ce se baga rolls'u pe segmente cu care n-are nici o treaba...cum zicea cineva...asta-i mashina pt snobii snobilor..bmw shtie ce face shi-o face bine...
    0 0
  • seria5
    :))
    mare manelar ce e ala cu seria7, nepot cu gutza :)), cum sa compari seria7 cu rollsu....esti smecher ba baiatule ca ai avut bani de bmw "de lux"
    0 0
  • Loopoo
    pt Mao, al cu ochii de cacao
    bai tzarane, de unde naiba visele astea cu seria & din 2003? Bai papadie, bucura-te de dacia ta 1300 ca macar e a ta, nu ne lua pe noi de sus cu povesti copilaresti ca suntem mari si nu punem botu, tembeloidule. Dute la pascut sub zapada ca la altceva nu te duce mintea, schizofrenule. Trogloditule!
    0 0
  • Marinescu Dan Serban
    Adevar ... !!!
    Da ... reusita masina ... felicitari BMW !!! :))
    0 0
  • Sex on wheals...
    Pure and simple ...
    0 0
  • RR
    DOMNILOR, MASINA ESTE O ADEVARATA BIJUITERIE, CINE ISI POATE PERMITE O ASEMENEA MASINA , FELICITARI! MERITA TOTI BANII!
    0 0
  • frustratii cu BMW
    ...ce s-a intamplat taranilor? V-a luat taticu' BMW-uri si credeati ca sunt cele mai scumpe si cele mai luxoase masini de pe pamant ? Eu nu-mi permit un BMW dar macar stau in banca mea de sarac si tac din gura ca sa nu mi se vada cariile =))
    0 0
  • Arlequin
    Care este
    ....smechera rau ....m-am decis! Pe mine m-a convins.....aaaaa.stie careva cat are asta taxa de'nmatriculare vosganiano-tariceneasca?
    0 0
  • SirNenea
    pt cei de la automarket
    vas propune sa creati un forum unde sa se selecteze drastic cei care postezeazaraman stupefiat de faptul ca ~90% din cei care posteaza nu au pic de habar de domeniul auto sau macar cu ce se manancapt cel cu bmw7sincer ceea ce ai zis u mai sus e o mare porcarie crezi ca daca eu conduc un logan sunt mai prejos de tine??? eu cel putin stiu ca atunci cand ma urc la volanul loganului meu am sufletul impacat ca l-am cumparat cu banii mei munciti nu pe mami sau pe tatii cumparati o masina pe banii tai si intretine-o u din banii tai si sa te vad porma daca mai ai curajul sa deschizi gura o zi buna
    0 0
  • pt Mao
    Bai, seria 7 al tau ii de kkt!!Nimic de invidiat!Nu-i vad scopul aceste-i masini pe sosea, deloc practica!!Doar pt cei snobi,....mafioti!Seria 3 a lui Alin mai merge,in schimb tancul de seria 7 inutila!RR reprezinta luxul absolut!!Punct!Dar tot pt snobi!
    0 0
  • THE BEST
    ESTE EXCEPTIONALA ACEASTA MASINA, ARE UN AER CONSERVATOR SI NOU IN ACELASI TIMP. LINIILE CAROSERIEI SUNT INCREDIBILE, FATA MASINII DENOTA O ROBUSTETE IESITA DIN COMUN, MOTORUL CARE DEZVOLTA UN CUPLU DE PESTE 700NM LA 3500ROT/MIN ESTE DE EXCEPTIE. MI-AS DORI SA POT SA APAS PUTIN PE ACCELERATIA UNEI ASTFEL DE MASINI, DAR .... N-AM ATATIA BANI, DAR CINE STIE, POATE INTR-O ZI...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru