Magna Steyr Milla EV, detalii complete

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.03.2009
Constructorul austriac Magna Steyr a dezvaluit la Geneva conceptul electric Milla EV, un promotor al propulsiei alternative.

Magna Steyr a decis sa publice primele informatii despre cel mai nou concept al sau, Milla EV, un vehicul electric care ar putea servi ca exemplu pentru ceilalti constructori europeni.

Studiul de design a fost imaginat ca fiind un un vehicul de segment B, cu o lungime de patru metri si un ampatament de 2.5 metri. Liniile exterioare reusesc sa creeze un design atragator, blocurile optice fata fiind prelungite pana la baza geamului lateral, unde oglinzile laterale conventionale sunt inlocuite de o serie de mini camere video.

Conceptul va fi propulsat de un motor electric de 67 de cai putere, alimentat de un set de baterii litiu-ion dar si de panourile solare regasite pe acoperis. O incarcare de numai 2.5 ore a bateriilor poate oferi conceptului o autonomie totala de 150 de kilometri.

Intentia celor de la Magna nu a fost de a produce un vehicul in serie dupa conceptul Milla EV, austriecii urmarind doar dezvaluirea unei platforme flexibile, capabila sa suporte trenuri de rulare hibride sau electrice.

Noua tehnologie ar urma astfel sa fie preluata de marile nume din industria auto, productia urmand sa fie asigurata de uzinele constructorului austriac.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru