Marchionne: "Viitorul SUV Maserati va avea motoare de origine Ferrari"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 13.01.2011
Sergio Marchionne a anunţat că viitorul SUV creat în gama Maserati va adopta motoare de origine Ferrari, modificate pentru a satisface cerinţele segmentului.

Prezent în cadrul Salonului Auto de la Detroit, Sergio Marchionne a făcut o serie de declaraţii importante privind viitorul grupului Fiat. După ce a confirmat versiunea europeană a lui Chrysler 200 şi a anunţat majorarea pachetului de acţiuni în cadrul Chrysler, Marchionne a ţinut să facă câteva precizări şi despre brandul de lux Maserati.

Se ştie în prezent că Maserati intenţionează să îşi extindă gama cu un SUV de lux, capabil să rivalizeze cu Porsche Cayenne. Potrivit declaraţiei recente emise de Marchionne, viitorul model 4x4 va ascunde sub capotă motoare derivate din actuala gamă Ferrari. Vom asista cel mai probabil la unităţi V8 şi poate chiar la un vârf de gamă V12.

Propulsoarele vor fi modificate pentru a oferi ceva mai puţină putere, dar ceva mai mult cuplu. De asemenea, inginerii italieni vor încerca să ofere momentul motor la un regim de turaţii redus sau mediu. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu puterea, care se va simţi la capacitate maximă mai devreme de 8000-9000 de rotaţii.

Propulsoarele de provenienţă Ferrari vor fi instalate pe o platformă de SUV, împrumutată de la "fratele american" Jeep Grand Cherokee.

Noul SUV Maserati va debuta oficial abia anul viitor, de producţia sa urmând să se preocupe uzina din Detroit a grupului Chrysler.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • Victor
    Aha si de motoare Diesel ce au spus??,sau in Europa nu vor sa aiba succes.
    5 13
  • @ victor
    cam cate masini vinde porsche diesel ?
    14 3
  • @rti
    sa stii ca vand si inca multe.in constanta 90% din cayenne-urile noi sunt diesel si cred ca acelasi lucru se va intampla si cu panamera...asta cere clientu asta se ofera...
    6 5
  • cerea de suv
    daca piata din est asta cere adica suv-uri de ce nu maine poimaine o sa vedem un ferari sau lamborghini suv.Precedentul a fost creat de porsche acum si maserati.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru