Marii absenti de la Frankfurt: Honda, Nissan, Chevrolet, Mitsubishi si Cadillac

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.09.2009
Cinci marci importante vor lipsi la apel la Salonul de la Frankfurt. Honda, Nissan, Chevrolet, Mitsubishi si Cadillac isi motiveaza absentele prin lipsa banilor.

Cel mai mare salon auto al toamnei, cel de la Frankfurt, anunta deja, cu o saptamana inaintea debutului, nu mai putin de 86 de premiere mondiale si europene de marca, fara a tine cont de versiuni noi de motorizare pentru modelele deja existente. Ei bine, daca lista premierelor asteapta inca sa fie completata de surprize de ultim moment, lista constructorilor care expun la salonul german nu va mai suferi niciun fel de modificare.

Asta inseamna ca Salonul de la Frankfurt va fi primul eveniment european de acest tip si de asemenea importanta la care vor lipsi producatori importanti de pe harta lumii. Iar cele mai notabile absente sunt trecute in contul marcilor Honda, Chevrolet, Nissan, Mitsubishi si Cadillac, care au ales sa nu se prezinte la Frankfurt din cauza dificultatilor impuse de criza economica mondiala.

Lipsa la apel fusese comunicata deja inca din primavara, insa revirimentul unor piete importante a facut ca unele voci sa afirme ca macar unul sau doi dintre cei cinci producatori ar putea sa se razgandeasca cu privire la oportunitatea de a participa activ la Salonul de la Frankfurt.  Cu toate acestea, deciziile luate de managerii celor cinci companii sunt definitive si irevocabile.

HONDA

Prezenta pentru prima data la salonul german in 1965, marca japoneza va bifa in 2009 prima absenta la Frankfurt.

"Un salon international si toata logistica necesara prezentei acolo se masoara in milioane de euro. Absenta noastra este un moment greu pentru noi, pentru ca vorbim de evenimente foarte importante. Insa implicatiile financiare sunt importante, iar in aceste momente e bine sa privilegiezi logica", declara oficialii niponi. Honda a strans foarte mult cureaua in 2009, anularea participarii sale in Formula 1 fiind primul soc al anului in motorsport.

NISSAN

Desi a prezentat acum o luna modelul Leaf, primul model 100% electric din istoria companiei si prima astfel de masina care va avea un pret aboFrankfurtrdabil pe piata, Nissan nu va avea un stand la Frankfurt. Motivele sunt, de asemenea, unele de ordin economic. Filosofia Nissan este de a participa la cate un mare salon pe fiecare continent, iar participarea la Geneva a anulat planurile pentru Frankfurt.

CHEVROLET

Pentru Chevrolet, motivul nu se leaga neaparat de lipsa banilor necesari participarii la un astfel de eveniment, ci de lipsa noutatilor care sa suporte o prezenta la Frankfurt. Dupa ce Cruze si noul Spark au fost prezentate in primavara, la Geneva, Chevrolet asteapta anul viitor pentru a-si prezenta monovolumul Orlando. Totusi, Chevrolet nu va lipsi cu totul de la Frankfurt, un exemplar Cruze urmand sa faca parte din flota de modele de teste pe care GM le va alinia intr-un spatiu special destinat acestui tip de activitati in cadrul Salonului.

MITSUBISHI

Desi Mitsubishi isi motiveaza absenta criteriilor financiare, lipsa unor produse noi care sa motiveze prezenta la cel mai mare salon al finalului de an este un alt argument important in calea unui stand al japonezilor in Germania.

"Cele mai importante noutati au fost prezentate la Geneva. La un moment dat, trebuie facuta o alegere strategica, iar salonul de la Geneva a fost mai bine adaptat in raport cu produsele prezentate de noi", isi motiveaza managerii Mitsubishi absenta de la Frankfurt.

CADILLAC

Americanii de la Cadillac sunt a doua marca a celor de la GM, dupa Chevrolet, care prefera sa lipseasca de la Fankfurt din cauza banilor. In cazul Cadillac, lucrurile sunt insa mult mai grave decat simpla lipsa a unei participari la eveniment. In urma cu jumatate de an, GM a luat decizia de a limita la maximum prezenta Cadillac in Europa, renuntand la prezenta efectiva a marcii pe 12 piete importante din Europa. Anuntul renuntarii la Frankfurt a fost luat acum exact un an, intr-un moment in care criza economica a doborat GM.

Comentarii (4)

  • Sper sa dea faliment acesti destepti cu reducerile lor de costuri.
    0 9
  • mda
    Adica cei care resimt criza cel mai puternic. De Mitsubishi, Nissan si Honda imi pare rau, restu' pot sa si dispara ca de la ei a pornit criza.
    6 1
  • TZENU BMW
    ma bucur
    chiar ma bucur ca nu se prezinta sasa nus de dtreaba nici una .adica nau bani pt spectacol bravo lor
    0 3
  • ...
    Defapt marii absenti de la Frankfurt sunt Nissan, Honda si Mitsubishi. Chevrolet si Cadillac nu prea mi se par importanti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru