Masinile electrice Renault vor putea fi incarcate in trei moduri diferite

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.06.2009
Viitoarele modele electrice fabricate de alianta Renault-Nissan vor avea baterii care pot fi inlocuite rapid si vor putea fi incarcate la priza in regim de viteza.

Renault si Nissan au anuntat ca viitoarele modele electrice pe care le vor crea vor putea fi incarcate prin trei modalitati diferite. Astfel, acestea vor putea fi incarcate prin modalitatea traditionala cu ajutorul a doua tipuri diferite de incarcatoare, dar posesorii vor avea la dispozitie si posibilitatea schimbarii bateriilor. Cea de-a treia modalitate de incarcare include un program de inchiriere a acumulatorilor vehiculului, care va micsora pretul de achizitie al acestor vehicule.

Incarcatoarele oferite de Renault vor putea sa incarce bateriile complet intr-un ciclu care dureaza intre patru si opt ore sau vor putea incarca pana la 80% din capacitatea acestora in doar 20 de minute. Noile incarcatoare create de inginerii Renault-Nissan vor fi implementate pe piata europeana in jurul anului 2011. In plus, modelele electrice fabricate de alianta Renault-Nissan vor avea baterii care pot fi schimbate in doar trei minute.

Prin schimbarea rapida a acumulatorilor, modelele electrice vor deveni la fel de practice ca vehiculele conventionale, iar autonomia va fi limitata doar de reteaua de statii de schimbare a bateriilor. Pentru a face noile modele electrice accesibile, Renault le va oferi clientilor sai posibilitatea de a inchiria acumulatorii folositi de vehiculul pe care il conduc.

Astfel, un client poate sa aiba doi acumulatori diferiti pentru un vehicul si sa plateasca o rata lunara in schimbul acestora.

Inchirierea acumulatorilor pentru vehiculele electrice ar fi un pas important catre accesibilitatea acestor modele. Pentru moment, acumulatorii sunt printre cele mai scumpe elemente ale unui vehicul electric. Pretul acestora va scadea insa treptat, pe masura ce productia vehiculelor electrice va creste la un nivel care va permite amortizarea costurilor. Statiile de incarcare ale vehiculelor electrice vor folosi tehnologie Renault-Nissan, dar nu vor apartine de cele doua companii.

Primul model electric de productie de la Renault va fi bazat pe Kangoo Z.E Concept. Cel de-al doilea model electric de la Renault va fi o versiune electrica a lui Megane Sedan si va fi disponibila exclusiv pentru piata din Israel. Vehiculele electrice de la Nissan vor debuta pe piata europeana pana la sfarsitul anului 2012.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru