Maybach ar putea deveni doar o divizie Mercedes, la fel ca AMG

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.06.2011
Viitorul celor de la Maybach se agaţă doar de colaborarea cu Aston Martin. Dacă aceasta eşuează, brandul ar putea deveni doar o divizie de lux care personalizează modelele Mercedes.

Maybach traversează o perioadă dificilă, viitorul său fiind pus sub semnul întrebării de Daimler. Oficialii grupului german sunt nevoiţi să ia în curând o decizie privind menţinerea în viaţă a brandului de lux, rival pentru Rolls Royce.

O şansă de salvare ar putea fi colaborarea cu Aston Martin, britanicii propunând mai multe oportunităţi de colaborare cu Maybach pe segmentul modelelor de lux.

Decizia de a nu acorda o ultimă şansă celebrului brand ar putea reprezenta o eroare gravă de marketing, Daimler investind mult capital şi resurse în renaşterea mărcii.

Potrivit unor surse din interiorul companiei germane, oficialii iau în calcul şi transformarea Maybach în divizie de lux pentru Mercedes. Practic, Maybch ar urma să devină pentru fanii luxului ceea ce reprezintă actualmente AMG pentru fanii performanţei.

În aceste condiţii, întreaga activitate Maybach ar urma să se rezume doar la un atelier pentru personalizarea finisajelor şi la o divizie specializată pe instalarea celor mai noi soluţii tehnologice.

O decizie finală în privinţa viitorului companiei va fi luată în următoarele săptămâni, primele rezultate fiind aşteptate chiar în această toamnă, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. 

via | autoblog

Comentarii (5)

  • nebunu
    ar fi ceva ca maybach acum e....
    O zic si astia de parca AMG sunt niste fraieri asa mici si cu imagine praf. Eu zic ca e un progres
    4 4
  • DAN_GRC
    Este un progres sa dispara Maybach si sa devina o divizie? Eu zic ca nu, AMG nu este o marca auto, pe cand Maybach da, are o istorie, ar fi pacat sa dispara
    7 3
  • Actualmente!
    De fapt daca stam si ne gandim bine ,actualmente,Maybach e o divizie de lux a Mercedes,multe componente le imparte cu S-class,lucru criticat deseori de cei carora se adreseaza,in confruntarea cu Rolls,totdeauna a fost in plan secund.
    Chiar si VW cu al sau Bentley a inteles ca un model de lux trebuie sa aiba un statut de sine statator.
    Cumva cei de la Maybach primesc un ultimatum!
    7 2
  • pacat de istorie.......
    in ultimi 10 ani Maybach a fost pe nicaieri.....
    2 0
  • mda
    de fapt si de fapt maybach este un s mai destept. ca il introduce sau nu ca divizie sau nedivizie parca ar fi cam acelasi lucru. si vorba lui tzenu... de vreo 10 ani tot vand aceiasi mamaliga.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru