Mazda CX-5 va fi echipat cu un sistem de frânare inteligent pentru oraş

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 14.02.2012
Mazda a anunţat că va introduce odată cu lansarea noului CX-5 şi un asistent de frânare inteligentă în oraş, botezat SCBS.

După ce ne-a anunţat că noul CX-5 va avea cele mai uşoare spoilere din lume, Mazda continuă promovarea crossover-ului său, ce urmează a fi prezentat în premieră europeană în cadrul Salonului Auto de la Geneva, luna viitoare. Constructorul japonez anunţă astăzi că a dezvoltat o tehnologie de siguranţă botezată Smart City Brake Support sau asistentul de frânare inteligentă în oraş (SCBS).

Sistemul permite evitarea coliziunilor frontale în timpul deplasării cu viteză redusă în traficul urban. SCBS intră în funcţiune în intervalul 4-30 de km/h, când laserul montat în partea superioară a parbrizului analizează vehiculul şi obstacolele din faţa automobilului.

Atunci când este detectat un pericol iminent de impact, sistemul reduce cursa etrierelor pentru a scurta frânarea. Dacă şoferul nu are nici o reacţie, SCBS merge până la acţionarea pedalei de frână, reuşind astfel evitarea unui accident sau măcar diminuarea daunelor atunci când diferenţa dintre CX-5 şi vehiculul din faţă este mai mică de 30 km/h.

Funcţia SCBS va fi oferită în lista de dotări standard a echipărilor medii şi superioare pe piaţa din Europa. 

via | Mazda

Comentarii (3)

  • O mai tineti mult cu cele mai usoare spoilere? E cea mai inutila si absurda informatie pe care am auzit-o pe aceasta pagina de internet.
    12 1
  • Cu inventia asta cu spoilerele,tehnologia japo da o grea lovitura nemtilor!

    Martin Winterkorn s-a oprit in sfarsit din pipaitul volanului I30, pt a cantarii acum toate spoilere grupului nipon.

    Das auto se clatina!
    10 1
  • kim_vl
    Ceva nou ?
    1) Bravo Mazda, dar de ce prezentati aceste stiri ca pe niste noutati ? Aceste sisteme au fost prezentate de Mazda inca de la inceput (va pot atasa pdf-ul cu dotarile), la fel ca si Asistenta la depasirea benzii, Controlul automat al fazei lungi sau Sistemul monitorizarii unghiului mort (RVM).
    2) Premiera europeana n-a fost la Frankfurt 2011 ?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru