Mazda MX-5 sarbatoreste 20 de ani la Le Mans

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.05.2009
Mazda a anuntat ca va sarbatori cei 20 de ani de existenta ai modelului MX-5 in cadrul editiei de anul acesta al "Cursei de 24 de ore de la Le Mans".

Asa cum va anuntam si in luna februarie a acestui an, Mazda MX-5 sau Miata a implinit 20 de ani de existenta. Lansata in februarie 1989, Mazda MX-5 Sau Miata a ramas de-a lungul timpului unul dintre cele mai apreciate roadstere din istorie, multumita pretului accesibil, manevrabilitatii foarte bune si designului atragator.

Pentru a sarbatori cum se cuvine aniversarea, Mazda a ales editia de anul acesta a Cursei de 24 de ore de la Le Mans ca fiind cea mai potrivita ocazie pentru organizarea festivitatilor. Ceremoniile care vor avea loc la Le Mans vor aduna peste 200 de exemplare MX-5 din toata Europa, care se vor lupta intr-un concurs organizat cu aceasta ocazie.

Decizia de a sarbatori cei 20 de ani la Le Mans nu este lipsita de insemnatate. Pe 23 iunie 1991, Mazda isi adjudeca prima victorie in cadrul celebrei curse de la Le Mans cu modelul 787B condus de pilotii Johnny Herbert din Anglia, Volker Weidler din Germania si Bertrand Gachot din Franta. Victoria obtinuta de Mazda a ramas pana in prezent singura obtinuta de un constructor japonez si de un model cu motor rotativ.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru