Mazda nu va produce masini electrice

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 06.09.2009
Robert Davin, vicepresedintele departamentului de cercetare si dezvoltare de la Mazda, a declarat ca marca japoneza nu are niciun plan in ceea ce priveste constructia unor masini electrice.

Masinile electrice reprezinta urmatorul pas in industria constructoare de masini. Tehnologia care permite crearea acestor masini a fost deja adoptata de multi constructori auto. In ceea ce ii priveste pe cei de la Mazda, vicepresedintele departamentului de cercetare si dezvoltare, Robert Davis, a declarat intr-un interviu recent ca masinile electrice nu fac parte din planurile de viitor ale constructorului japonez.

Anuntul acestuia a fost facut in cadrul unui eveniment media ce s-a desfasurat in Monterey, California. Constructorul japonez nu are planuri sa produca o masina electrica deoarece aceasta nu ar indeplini cerintele si valorile cu care Mazda si-a obisnuit clientii. Decat sa produca o astfel de masina, Mazda intentioneaza sa isi concentreze resursele pentru a reduce greutatea masinilor si pentru a imbunatatii eficienta trenului de rulare.

Desi cei de la Mazda spun ca nu au niciun plan pentru a produce masini electrice, o astfel de afirmatie a mai fost facuta in urma cu cateva luni cu privire la hibride.

Initial, acestia doreau sa isi continue cercetarile si eficientizarea propulsoarelor pe benzina, insa la doar cateva saptamani, constructorul japonez si-a schimbat planurile spunand ca va introduce cateva modele hibrid in urmatorii ani.

“Pana cand tehnologia care se ocupa cu producerea bateriilor nu va ajunge la un nivel in care sa satisfaca cerintele unui numar mare de consumatori, noi nu avem planuri puse la punct pentru o masina electrica. Tehnologia nu indeplineste criteriile celor de la Mazda in ceea ce priveste sofatul, iar costul ridicat al dezvoltarii unui tren de rulare electric face ca acest proiect sa fie inatractiv din punct de vedere financiar.”, a declarat Robert Davis.

Via | allcarselectric

Comentarii (1)

  • pragmatici...
    baietii sunt isteti: lasa-i pe altii "sa-si rupa gatul" pe terenul necunoscut, iar ei vor pasi pe o poteca deja batatorita.

    pragmatici...
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru