Mazda Takeri - conceptul din care se va naşte viitorul Mazda6

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 25.10.2011
Viitoarea generaţie Mazda6 are de acum un reper din care designerii se vor inspira. Acesta este conceptul Takeri, pe care niponii îl scot la lumină la Salonul Auto de la Tokyo.

Mazda a prezentat astăzi oficial primele imagini ale conceptului Takeri, prototipul unui sedan de segment mediu. Acesta urmează să fie lansat oficial la Salonul Auti de la Tokyo, în 3 decembrie, şi va reprezenta sursa de inspiraţie pentru noua generaţie Mazda6.

Noul Takeri duce mai departe noul limbaj de design adoptat de Mazda, denumit Kodo, pe care îl "condimentează" însă cu elemente care anunţă un model cu linii dinamice foarte interesante. Conform comunicatului oficial publicat astăzi de producătorul nipon, Mazda Takeri va dispune de o gama completă de tehnologii grupate în pachetul SKYACTIV. printre acestea se numără şi un nou motor diesel, denumit SKYACTIV D, care propune performanţe ridicate şi un consum coborât vizibil cu ajutorul pachetului i-Stop (Stop/Start în versiunea Mazda) şi al unui sistem de stocare şi reutilizare a energiei disipate la frânare. 

Pe lângă noul concept Takeri, care va fi o premieră mondială la Tokyo, Mazda va prezenta publicului din ţara de origine a mărcii şi noul CX-5, pe care l-am văzut în premieră la Salonul de la Frankfurt, în luna sptembrie.

via | Mazda

Comentarii (8)

  • wow
    daca modelul de serie o sa arate macar 50% ca conceptul de fatza atunci o sa fie o adevarata bomba sexy in segmentul mediu din care face parte....faruriile fatza-spate arata demential de bn
    22 2
  • Anonim
    Farurile fata sunt copiate dupa Audi, iar stopurile dupa conceptul noului Ford Mondeo. Foarte "originala" masina, intr-adevar!
    7 29
  • Imi place, place, place !!!
    Simti ca se misca masina asta desi e doar o poza!
    14 3
  • ford evos vs. mazda takeri
    doua concepte, aceelasi DNA. si cam evident.
    puteau sa se chinuie un pic mai mult.
    3 12
  • @
    Nu este nimic nou. Mazda 6 pana in acest moment, pentru mine a avut un design foarte bun. Si daca o tine tot asa, va avea un cuvant de zis, in clasa medie.
    12 3
  • Ce ma amuza astia cu:seamana cu Audi,Mondeo,.. Noroc ca nu seamana cu Passat,ca se alegea praful ..
    10 1
  • Arat prea bine conceptul asta.
    6 1
  • mazda takeri
    chiar ca masina arata fantastic ...sigur ca si ce vor scoate pe piata va fi un masina superba ,si fiabila ...foarte important ...este in traditia firmei , nu ma indoiesc
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru