Mazda va "cuminţi" limbajul de design Nagare pentru următoarele modele

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 25.06.2010
Mazda a anunţat că va prezenta conceptul viitoarei generaţii Mazda6 la sfârşitul acestei veri. Totodată, constructorul nipon va tempera limbajul de design Nagare pentru a-l face plăcut unui public mai larg.

După ce a prezentat o serie de concepte deosebit de interesante în ultimii doi ani, Mazda a decis să cuminţească limbajul de design Nagare. O parte din vina acestei decizii ar putea cădea pe plecarea lui Laurens van den Acker la Renault, dar şeful departamentului de design din Europa, Peter Birtwhistle, a oferit lămuriri extensive în această privinţă. Potrivit lui Petere Birtwhistle, implementarea design-ului controversat reprezentat de limbajul Nagare în producţie nu a fost niciodată uşoară şi este destul de costisitoare, fără a avea rezultate foarte bune în ceea ce priveşte vânzările.

Vestea bună este că limbajul de design Nagare nu va fi eliminat complet din gama Mazda, iar noile modele vor prezenta în continuare senzaţia de mişcare pe care au oferit-o modelele desenate cu ajutorul acestui limbaj de design. Pe de altă parte, natura decorativă a limbajului de design Nagare va fi temperată semnificativ, deoarece aceasta este elementul care a provocat controverse în rândul fanilor mărcii şi al vocilor din industrie.

Totodată, problema designerilor în cazul limbajului Nagare este cauzată de faptul că au folosit acest limbaj pe modelul Mazda5 şi au întâmpinat dificultăţi pe care nu le-ar fi avut dacă desenau noul MX-5 sau RX-8.

Designul lui Mazda5 a fost creat în primele etape de echipa din Frankfurt, ca apoi să fie trimise schiţele în Hiroshima, pentru aplicarea limbajului Nagare. În timp cei designerii din Frankfurt se străduiau să creeze un monovolum cât mai modern, aceştia erau constrânşi de arhitectura de bază a generaţiei precedente a lui Mazda5. Generaţia următoare a acestui model va prezenta un design care va pune în valoare calitatea şi excelenţa în inginerie a celor de la Mazda, spune Petere Birtwhistle.

La sfârşitul acestei veri, Mazda va prezenta conceptul care prefigurează viitorul Mazda6. Modelul va avea aceeaşi grilă frontală expresivă ca în cazul lui Mazda3, dar elementele decorative vor fi domolite în favoarea unei abordări mai serioase a acestui model.

Se pare că aceste modificări sunt făcute pentru ca Mazda6 să fie pe placul americanilor, din moment ce publicul din Europa a considerat Mazda3 atractiv în această formă şi poate accepta o grilă faţă de dimensiuni la fel de mari pentru viitorul Mazda6. Toate aceste elemente vor fi realizate sub conducerea noului şef al departamentului de design, pe numele Maeda, care va superviza trecerea de la Nagare la noul limbaj de design al constructorului din Hiroshima.

Via | JustAuto (înreg.)

Comentarii (1)

  • @ AutoMarket
    Eu din ce am citit pe mai multe site-uri auto am inteles ca au terminat cu limbajul Nagare, primul si ultimul model ce a folosit complet acest limbaj de design fiind Mazda 5 . Mazda doreste ca noile modele sa concureze Alfa Romeo, noul limbaj de design Mazda urmand sa fie prezentat in premiera in toamna la Paris . http://www.leftlanenews.com/mazda-ends-nagare-language-looks-to-alfa-romeo.html
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru