Mazda va folosi din 2013 sistemul hibrid Toyota

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 29.03.2010
Sistemul hibrid care anima Toyota Prius va fi utilizat incepand cu anul 2013 si de Mazda. Primul model Mazda cu Toyota Synergy Drive va fi unul de segment mediu.

Mazda va dezvolta in 2013 un model hibrid care va utiliza sistemul hibrid prezent pe actuala generatie Toyota Prius. Anuntul a fost facut de cei doi producatori japonezi dupa semnarea unui acord in acest sens.

Primul model Mazda care va beneficia de aportul sistemului Toyota Synergy Drive va fi unul de segment mediu, Mazda refuzand insa sa anunte daca va fi vorba de o versiune hibrida a lui Mazda6 sau de un model special construit pentru a fi doar hibrid. Oricum ar fi, este sigur ca Mazda va utiliza in partea "traditionala" a sistemului hibrid un motor de generatie noua care promite multe din punctul de vedere al eficientei si consumului.

Abordarea ecologica a celor de la Mazda face parte din strategia pe termen lung in vederea "inverzirii" gamei constructorului nipon. Astfel, japonezii au ca scop scaderea cu 30% a emisiilor modelelor sale pana in 2015 comparativ cu 2008. Implementarea sistemelor hibride este doar unul dintre pasii pe care Mazda ii urmeaza in acest sens, ceilalti fiind reprezentati de adoptarea progresiva la nivelul gamei a unor pachete precum Start&Stop si Regerarea energiei de franare.

Pe de alta parte, sefii Toyota au anuntat in urma intelegerii semnate cu Mazda ca sunt deschisi in ceea ce priveste colaborari de acest tip cu orice alt producator interesat.

via | AFP

Comentarii (1)

  • Agramaticalitaturile astea
    "sefii Toyota a anuntat"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru