Mazda va lansa versiuni hibride ale modelelor actuale

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.06.2009
In urmatorii ani Mazda va introduce un tren de rulare hibrid, compus dintr-un motor pe benzina si unul electric, pe majoritatea modelelor din gama sa.

Mazda face progrese importante in domeniul hibridelor, constructorul japonez investind in ultimii ani resurse considerabile in acest domeniu. Se pare ca asiaticii au planuri mari pe piata vehiculelor hibride, planuri facute publice chiar de vice-presedintele executiv al companiei, Philip Spender, cu ocazia lansarii modelului Mazda 3 (Axela) pe piata din Japonia.

Spender a dezvaluit faptul ca Mazda nu va dezvolta in viitorul apropiat un model hibrid complet nou. Planurile de viitor anunta doar un tren de rulare electric-benzina, care ar urma sa fie oferit ca versiune hibrida pe majoritatea modelelor din gama. In aceste conditii, primii hibrizi de serie ar urma sa ajunga pe strazi abia peste cativa ani.

Spender a recunoscut ca "Mazda a inceput sa se preocupe de tehnologia hibrida de curand, dupa ce majoritatea constructorilor au inceput sa o faca. In acest fel, constructorul japonez incearca sa raspunda corespunzator noilor norme de poluare stabilite de organismele internationale."

Momentan nu se cunosc modelele care vor primi trenul de rulare hibrid dar ne putem astepta ca in urmatorii ani, versiunile ecologice sa se regaseasca pe Mazda3 si Mazda6 precum si pe modelele mai mari de tipul SUV-urilor sau crossover-elor.

via | AutomotiveNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru