Mazda5 vine in premiera in Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 03.12.2007
Constructorul japonez va lansa in Europa pe 5 decembrie, noua Mazda5 revizuita.

Esential

2.0 litri este capacitatea motorului pe care mAzda la modificat pentru performante mai mari.
5 secunde este durata de inchidere sau deschidere a usilor electrice culisante.

Desi pe celelalte continente si-a facut deja aparitia, versiunea revizuita a modelului Mazda5 va debuta oficial in Europa abia pe 5 decembrie la Salonul Auto de la Bologna. MPV-ul japonez vine cu un propulsor de 2.0 litri imbunatatit, usi culisante actionate electric, o echipare mai bogata si suspensii inlocuite.

Mazda5 este singurul model MAV (Multi-Activity Vehicle) din segmentul C, echipat cu doua usi culisante in spate, fiecare cu o deschidere de 700 mm, care permite un acces mai usor in masina. Mazda5 facelift ofera optional usi spate culisante electrice, care se deschid si/sau se inchid in mai putin de 5 secunde, oprindu-se automat in momentul detectarii unui obstacol. Usile culisante pot fi controlate printr-un buton alaturat scaunului soferului, prin intermediul manerelelor sau prin telecomanda de acces.

Motorul pe benzina MZR de 2.0 litri a fost complet ragandit si acum include o acceleratie cu comanda electrica si distributie variabila (S-VT), care permit atingerea unui cuplu maxim la o turatie mai mica a motorului, si un raspuns mai bun in orice treapta de viteza.

Doua noi cutii de viteze imbunatatesc agilitatea acestui motor – o cutie manuala cu sase viteze ca dotare standard si una optionala cu cinci viteze, automata, pentru prima data in dotarea Mazda5.

Modelul echipat cu noul motor MZR de 2.0 litri este cu 4% mai economic in ceea ce priveste consumul de combustibil, comparativ cu vechea versiune. Japonezii au inlocuit si amortizoarele fata dar si suspensia pentru un confort sporit si stabilitate maxima in viraje la viteze mari.

Mazda5 este echipat cu un sistem nou de navigatie cu DVD si ecran multifunctional de 7 inch cu touch screen integrat in panoul central. De asemenea, sistemul permite si utilizarea unei camere exterioare pentru parcarea cu spatele.

Alte dotari noi sunt portul audio auxiliar (AUX) si calea de acces din fata consolei de pe podea (pentru conectarea dispozitivelor portabile compatibile MP3 si redarea muzicii prin sistemul audio al Mazda5), precum si magazia de 6 CD-uri incorporata in bord. Pentru cei care vor sa comunice in timp ce conduc a fost implementat un nou sistem Bluetooth pentru conectarea telefoanelor mobile, care poate fi controlat si prin comenzile de pe volan.

Interiorul Mazda5 facelift este acum mai bine izolat fonic ºi mai confortabil. Acesta are un nou rezonator de aer (multi-resonator), pentru reducerea zgomotului produs de motor, jante mai dure si izolare cu material de tip Thinsulate pe linia interioara a plafonului, pentru a reduce zgomotul produs de rulare.

Taguri: Mazda, Mazda5

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru