McLaren plănuieşte cinci modele noi până în 2015

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 03.09.2010
Pentru a putea atinge un target de vânzări de 4500 de unităţi pe an, McLaren va fi nevoit să lanseze cinci modele noi până în 2015. Unul dintre ele va fi urmaşul lui McLaren F1.

McLaren are planuri mari de revenire pe prima scenă a constructorilor exclusivişti din Europa. Primul pas a fost deja făcut, odată cu lansarea lui MP4-12C, model care se bucură deja de o popularitate crescută în Europa. Britanicii din Woking îşi doresc însă mai mult şi plănuiesc atingerea unui target anual de 4500 de unităţi până la finele lui 2015.

Pentru a putea îndeplini ţinta fixată de oficiali, McLaren va trebui să scoată un model la fiecare 12 luni, fie că vorbim despre o nouă variantă de caroserie, fie despre un membru complet nou al gamei. Declaraţia a fost făcută chiar de Tony Joseph, responsabilul diviziei de vânzări pentru America de Nord, în cadrul unui tur al dealerilor.

Până când vom face cunoştinţă cu noul membru al familiei McLaren, actualul MP4-12C trebuie să se achite de datoria pe anul viitor şi să se vândă în 1000 de exemplare. Targetul nu este unul greu de atins, având în vedere că până în prezent 2700 de potenţiali clienţi şi-au exprimat intenţia de a parca modelul britanic în garajul lor.

Suma încasată îi va ajuta pe britanici să continue planurile de dezvoltare ale supercarului programat să debuteze în 2012, ca un urmaş pur-sânge al vechiului McLaren F1.

După el va urma o sportivă accesibilă, capabilă să se bată cu Porsche Boxster, şi o variantă decapotabilă a actualului MP4-12C.

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de constructorul britanic, actualul MP4-12C a reuşit să fure din clienţii Porsche, şi nu din cei Ferrari. Motivul este simplu: clienţii nemţilor sunt mai interesaţi de substanţă şi nu de stil.

via | autoguide

Comentarii (2)

  • :)
    Mclaren s-a grabit sa faca prezentarea modelului mp4-12c imediat dupa ce si-a prezentat ferrari 458 italia. Adica in septembrie anul trecut. In anul asta ferrari a produs peste 1000 de masini. UN an a trecut si mclaren nu a trimis nici macar o masina spre vre-un client.
    Deci partea asta cu un model nou la 12 luni....vorbe....

    Exista dealer mclaren? Nici macar asta nu e pus la punct. Deci probabil o sa mai dureze pana o sa apara pe strazi si masina asta. Dar alea 5 modele noi....
    6 2
  • Rose26Moreno
    re
    Lots of specialists state that home loans aid people to live their own way, because they are able to feel free to buy needed things. Moreover, different banks offer financial loan for different persons.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru