McLaren pregăteşte un model mai rapid decât Veyron GrandSport

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 16.05.2011
McLaren promite un supercar mai rapid decât Veyron GrandSport. Modelul va debuta în 2014 şi va dezvolta 799 CP.

Englezii de la McLaren lucrează la un nou vârf de gamă, a cărei destinaţie este de a eclipsa orice alt supercar lansat până acum. Modelul este aşteptat să debuteze în 2014 şi poartă denumirea internă "Mega Mac". Respectivul hypercar va fi construit în doar 500 de exemplare, iar fiecare va avea 799 CP şi va costa între 350.000 şi 400.000 de lire sterline. În comparaţie cu actualul MP4-12C, modelul va fi mai mare, mai "nervos" şi mai funcţional decât actualul vârf de gamă de la McLaren, iar "Mega Mac" va purta o asemănare atât cu Mclaren F1, cât şi cu MP4-12C.

Inginerii McLaren vor echipa viitorul "Mega Mac" cu aerodinamică activă, care va implica mişcare din partea spoilerului faţă şi a spoilerului spate în anumite condiţii. În plus, modelul va avea o frână aerodinamică, similară cu cea prezentă pe MP4-12C. La nivelul cabinei, viitorul vârf de gamă de la McLaren va oferi un nivel impresionant de spaţiu, alături de o vizibilitate excelentă.

Modelul nu va deborda în materie de elemente de lux, dar va exista un mic spaţiu pentru bagaje în spatele scaunelor din spate.

Motorizarea va fi un V8 twin-turbo de 5.0 litri, care va dezvolta 799 CP şi este realizată împreună cu cei de la Ricardo. Cuplul motor maxim, de 799 Nm, va fi oferit între 3.500 rpm şi 6.800 rpm, iar motorul va angrena roţile din spate prin intermediul unei transmisii Graziano cu şapte trepte şi două ambreiaje. Sistemul de frânare este realizat de Brembo, în timp ce sistemul Brake Steer va fi oferit în standard. Potrivit unor surse, sistemul ABS va putea fi dezactivat la cererea şoferului, iar un sistem de navigaţie special va împiedica dezactivarea ABS-ului pe un drum public.

Via | Autocar

Comentarii (9)

  • @
    Toti pregatesc rivali pentru Veyron, numai ca nu mai apar...
    19 4
  • Sedan???????????
    "dar va exista un mic spaţiu pentru bagaje în spatele scaunelor din spate."
    La naiba, ce or sa mai scoata? Autobuz hyper galactic?...............
    5 4
  • Veyron
    Grandsport vs SuperSport
    Veyron GrandSport este o decapotabila sportiva, eu cred ca astia se referau la SuperSport :D
    2 1
  • @Serd
    din cate imi aduc aminte, "vechiul" McLaren F1 avea trei locuri...doua in fata si unul in spate ;)
    apropo, nu era sedan :D
    5 9
  • @as21ro
    eu din cate imi amintesc avea doua in spate si unu in fata.
    10 0
  • avea 3 in fata romani tipicari cu golf 4 tdi.

    unu in mijloc si cate unul in stanga si in dreapta.
    1 6
  • :D
    Altii care isi fac reclama gratuita. Pe actualul Veyron nu-l va intrece decat viitorul Veyron. Se pot face masini mai rapide pe circuit, dar cu un V8 supraalimentat si interior de nascar nu te poti compara cu o masina exceptionala ca Veyron.
    3 3
  • ideea de a avea posibilitatea decuplarii abs-ului mi se pare cel putin interesanta...
    1 1
  • cupra_r
    ma pis pe veyron
    mclaren face nave spatiale fata de grupul vag,asa k pregatitiva pt inca 15 ani de dominatie mclaren,plus de aia....mclaren f1 este incontinuare cel mai rapid supercar cu motor aspirat ,nu ca veyronul cu 4 turbine si 16 cilindrii si 12000 cm cubi,deci...mclaren and bmw power rules!!!!!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru