Mercedes a patentat aspectul conceptului Smart Speedster

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 06.01.2011
Conceptul care prefigurează viitorul Smart Fortwo va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Iată cum va arăta conceptul Smart Speedster!

Nemţii de la Mercedes-Benz au înregistrat un patent pentru conceptul care prefigurează viitorul Smart fortwo. Respectivul concept se numeşte Speedster şi prezintă un parbriz similar cu cel al ediţiei limitate CrossBlade a lui Fortwo. Fiind un concept, smart Speedster nu are nevoie nici de parbriz, nici de plafon, modelul având unicul scop de a prezenta ideile de design ale celor de la Smart pentru viitoarea generaţie de fortwo. Debutul acestui concept va avea loc la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

La fel ca în cazul lui Smart E-cell, modelul va beneficia de un tren de propulsie electric. Dimensiunile conceptului Speedster vor fi extrem de apropiate de cele ale actualului Smart Fortwo, diferenţele fiind la capitolul ecartament, lucru care îi conferă acestui concept o atitudine mai agresivă. Detaliile prezente pe acest concept nu vor fi preluate integral de versiunea de serie a lui Fortwo, dar sunt şanse să inspire viitoarele modele ale mărcii de modele mini de la Daimler.

Cea de-a treia generaţie a lui Smart Fortwo este realizată în parteneriat cu concernul Renault-Nissan.

Modelul va avea motoare proiectate de Mercedes-Benz, dar construite în fabrici Renault şi va împrumuta diesel-uri de la concernul franco-japonez. Modelul Fortwo va împărţi platforma cu viitorul Twingo.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru