Mercedes anunta motorizari noi pentru E-Klasse Coupe

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.03.2009
Mercedes a publicat astazi o lista cu motorizarile care vor anima noua generatie E-Klasse Coupe si modificarile aduse gamei.

Varianta coupe a noului Mercedes E-Klasse va primi o serie de motorizari noi, constructorul german incercand astfel sa impace adeptii consumului redus cu cei ai performantei. E-Klasse Coupe beneficiaza de serviciile unor unitati cu patru, sase si opt cilindri, diesel sau benzina, a caror putere totala variaza intre 204 si 388 cai putere.

Cel mai economic dintre acestea va fi insa unitatea diesel regasita pe versiunea E250 CDI BlueEfficiency care este capabila sa ofere un consum mediu de 5.1 litri/100 de kilometri si o valoare a emisiilor de doar 135 de grame/km. Cel mai potent diesel din gama E-Klasse Coupe va fi regasit pe versiunea E350 CDI BlueEfficiency, care ofera 231 de cai putere si un consum mediu de numai 6.8 litri/100 de km.

Fanii versiunilor pe benzina vor putea alege varful de gama E500 in asteptarea unei variante de performanta pregatita de AMG. Aceasta optiune va oferi clientilor 388 de cai putere si un consum mixt de 10.9 litri/100 de km.

via | Zercustoms

Comentarii (7)

  • Decimus4u
    Foarte Tare
    Motorul de 2.5 CDI mi se pare foarte tare, daca nu ma insel cred ca este cel mai echilibrat din tot ce am auzit pana acum. Nu mai vorbim de cuplu care este de 500 NM; mi se pare impresionant acest motor.
    0 0
  • a
    Da... dizel rulz. Cele pe banzina sunt niste mizerii. 500Nm e singura cifra notabila, chiar daca e doar un varf de cuplu la o turatie foarte mica.
    0 0
  • io
    Motorul de pe 250 CDI este un motor de numai 2143 cmc...
    De altfel, daca ne uitam mai atent cuplul de 400 Nm este disponibil de la 1300 pana la 3300 rpm. Senzational.
    0 0
  • Decimus4u
    250 CDI
    Acest motor are cuplu de 500 NM. Foarte tare motorizarea.
    Si cele pe benzina sunt foarte tari, sa le numesti mizerii este exagerat. Performantele lor sunt bune.
    0 0
  • Decimus4u
    Benzina
    M-am uitat acum pe site-ul Mercedes la motorizarile pe benzina si sunt chiar k. Nu am vazut nici o urma de praf sau scame pe acolo.
    0 0
  • Benzina motorina
    Daca oi fi neam de tractorist normal ca iti place motorina, insa nu manca *&#@ cu gura plina vorbind de benzina FALS; motorina a fost si este de cand se stie pentru masini de munca ( tractoare, combine si furgonete)...mai nou se pare ca tehnologia a evoluta si a permispentru diesel-uri atingerea unor performante notabile. De la fizica ai invatat ca motorul diesel are randament mai bun fata de cel otto(aka benzina), dar este adevarat si ca motorul pe aburi are randament mai bun ca cel diesel. Cand renumitele firme de masini cu istorie marcanta vor renunta sa faca masini pe benzina atunci o sa renunt si eu, insa nu cred ca am vazut vreun Lamborghini sau ferrari pe motorina( sau corvette Z06 ).
    Acum daca rumanului i-a intrat in cap ca fara TDI nu este masina adevrata nu pot eu sa ma lupt cu toate aceste capete, insa daca ma intelege UNU inseamna c a nu am scris degeaba aici!

    Ciao!
    0 0
  • Decimus4u
    a ahh
    Pentru cine este mesajul tau cu gura plina?:))))
    Oricum si motorina are farmecul ei sa stii.... Motoarele diesel au performante foarte bune, dar logic, ca nu se compara cu cele pe benzina. Sunt avantaje si dezavantaje la fiecare; exemplu: mie imi place foarte mult cuplul unui motor diesel, forta cu care trage intre anumite turatii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru