Mercedes ar putea face o ediţie limitată a lui G-Klasse: G65 AMG

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.05.2011
Potrivit olandezilor de la Autoblog.nl, Mercedes-Benz ar putea crea o ediţie specială a lui G-Klasse, echipată cu un motor V12 preparat de AMG. Acesta ar urma să fie fabricat în 200 de exemplare.

Nemţii de la Mercedes-Benz şi-ar putea lua adio de la G-Klasse în stil mare. Legendarul off-roader ar putea fi echipat cu un motor V12 de 6.0 litri, modificat de cei de la AMG. Rezultatul ar fi numit G65 AMG şi va dezvolta 612 CP şi 1.000 Nm, informează olandezii de la Autoblog.nl. Spre comparaţie, vârful gamei actuale G-Klasse, modelul G55 AMG, este echipat cu un motor V8 de 507 CP şi 700 Nm. Unitatea are o cilindree de 5.439 centimetri cubi şi oferă cuplul maxim între 2.750 rpm şi 4.000 rpm.

Un Mercedes-Benz G55 AMG are nevoie doar de 5.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, în timp ce viteza maximă este de 210 km/h. Modelul are o cutie automată cu cinci trepte, beneficiază de tracţiune integrală şi este unul dintre cele mai rapide off-roadere veritabile de pe piaţă. Performanţele sunt foarte bune dacă luam în vedere masa de 2.450 kilograme şi forma deosebită a modelului, care are coeficientul aerodinamic al unei cărămizi. Consumul mediu al lui G55 AMG este declarat la 16.3 litri la sută.

În cazul în care o asemenea versiune ar fi pusă la vânzare, cei de la Autoblog.nl spun că ar costa 220.000 de euro fără taxe. Producţia va fi limitată la 200 de unităţi, pentru a asigura exclusivitatea modelului.

În mod surprinzător, cei de la Brabus nu au anunţat încă un pachet de acest gen pentru G-Klasse, din moment ce vorbim de ”cântecul de lebădă” al acestei legende automobilistice.

Via | Autoblog.nl

Comentarii (6)

  • Excomunicatorul
    :)
    O masina adevarata.
    7 0
  • Victor
    O tiganeala de masina,murdaresc o legenda,masina asta are nevoie de un motor diesel,cum este G 350 CDI,nu de un motor sportiv pe benzina,nu de o CV sportiva cu raporte lungi in detrimentul celei heavy-duty,nu de suspensii sportive si garda coborata si nici de jenti de 21.

    Comparati masina asta pe teren cu un G350 CDI si o sa vedeti ca nu este o mare diferenta intre aceasta si un X6 de cocalar..
    6 4
  • Excomunicatorul
    :)
    Ai dreptate Victor,dar tot este o masina adevarata.O fac mai atractiva,atata tot.Cine nu ar vrea sa aiba o masina de teren cu care sa dea clasa multor berline?

    Ce liniute interesante ar fi.Daca G55 face 5,5 sec pana la 100km/h atunci gandeste-te la un motor V12.
    1 0
  • @
    Imi place masina, dar Victor are dreptate ! Acest model este creat pentru off-road, asa ca mergea un CDI V6, V8 !
    Daca, consumul mediu este undeva la 16.3% , atunci la noi in Romania, o sa consume lejer 20%, ceea ce nu este cam placut in ziua de azi.
    2 1
  • Excomunicatorul
    :)
    Scorpion,cred ca nu ai observat ca productia va fi in jur de 200 de unitati,fiecare avand un pret de aprx 220.000 de euro.

    Nu cred ca daca iti permiti sa dai 220k pe o masina te intereseaza cat consuma.Eventual in cazul in care te gandesti sa pleci intr-o calatorie lunga si te framanta ideea ca nu o sa fie destule benzinarii pe-aproape.

    In legatura cu diesel sau benzinar,e o chestie de preferinte.
    2 1
  • octav_bmw
    mai bine nu ne dam cu parerea despre cat de buna e in off road sau cat de rapida este ca nu orice roman si-o poate permite
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru