Mercedes: B-Klasse va rivaliza direct Audi A3

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 20.10.2010
Platforma viitorului B-Klasse se numeşte MFA şi patentul acestia va fi prezentat în ianuarie 2011. Modelul va fi construit la noua fabrică din Ungaria.

Cei de la Mercedes-Benz vor să revoluţioneze segmentul premium al clasei compacte cu noul lor B-Klasse. Modelul va avea o platformă specială, intitulată MFA, care va fi patentată în curând şi va permite dezvoltarea unui automobil care să poată fi alimentat fie cu motorină, fie cu benzină, fie cu hidrogen sau cu gaze naturale comprimate. Viitorul B-Klasse va împărţi platforma cu A-Klasse şi va lupta în segmentul lui Audi A3. La fel ca în cazul primei generaţii, modelul va avea tracţiune faţă.

Noua structură MFA de la Mercedes-Benz le va permite inginerilor să implementeze fie acumulatori electrici în podea, fie un rezervor de hidrogen sau de gaze naturale. Totodată, această platformă va pemite oferirea unui model cu o poziţie înaltă la condus şi cu un plafon înalt, care îi vor da clientului impresia de spaţiu. Graţie utilizării unei podele care permite stocarea rezervorului de carburant sau a bateriilor, volumul portbagajului va putea fi mai ridicat.

Potrivit unei surse din cadrul Mercedes-Benz, patentul platformei MFA va fi prezentat pe 29 ianuarie 2011.

Motivul din spatele alegerii datei respective este aniversarea a 125 de ani de la patentul lui Karl Benz pentru un autovehicul alimentat cu benzină. Design-ul viitoarelor B-Klasse şi A-Klasse va fi inspirat de conceptul F800, adaptat la forma acestora. Fabrica Mercedes-Benz din Ungaria se va ocupa de producţia noului model, România având prea multe piedici birocratice pentru a premite construirea unei fabrici a constructorului german pe plaiurile mioritice.

Via | Autocar 

Comentarii (1)

  • Cred ca nu o sa arate asa pt ca nu are cum sa concureze cu A3.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru