Mercedes-Benz ar putea realiza şi o versiune aspirată a motorului V8 AMG de 5.5 litri

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 13.01.2011
Divizia AMG de la Mercedes-Benz explorează posibilitatea dezvoltării unei versiuni aspirate a motorului V8 twin-turbo, care să beneficieze de tehnologia de dezactivare a cilindrilor.

Inginerii Mercedes-Benz AMG lucrează la o versiune aspirată noului motor V8 twin-turbo de 5.5 litri. Propulsorul ar dezvolta 422 CP, cu 62 CP mai mult decât actuala unitate oferită pe SLK55 AMG şi ar beneficia de un sistem de dezactivare al cilindrilor. Respectivul sistem ar reduce cantitatea de carburant consumată la semafor şi atunci când motorul este folosit la viteze sau capacităţi reduse, în timp ce puterea maximă şi performanţele nu ar avea de suferit în niciun fel.

Viitorul C55 AMG Coupe, despre care se spune că ar fi în curs de dezvoltare, ar fi primul beneficiar al noului model. În schimb, versiunea sedan a lui C-Klasse W204 îşi păstrează motorul V8 atmosferit de 6.208 centimetri cubi. Astfel, cei de la Mercedes-Benz ar reuşi să menţină vânzările versiunii sedan a lui C63 AMG fără să sugrume vânzările versiunii coupe şi invers. Cei de la Mercedes-Benz nu sunt la primul sistem de dezactivare al cilindrilor, fiind utilizat un asemenea sistem pe modelele CL600, S600 şi CL500 şi purta denumirea de Active Cylinder Control.

Ulterior, divizia AMG de la Mercedes-Benz ar putea realiza o versiune Black Series a lui C55 AMG.

Nu este clară motorizarea pe care o va folosi versiunea respectivă. Cei de la Mercedes-Benz ar putea fie să echipeze modelul cu versiunea turbo a propulsorului V8, fie să stoarcă şi mai multă performanţă din propulsorul aspirat, dacă este realizabil din punct de vedere economic.

Via | Autoweek

Comentarii (2)

  • oversized engine
    motoare mult prea mari pt vremurile in care traim,cel putin in Ro nu poti tine astfel de motoare,probabil ca impozitul te ajunge undeva la 8000 de ron pe an ceea ce e exagerat de mult.nu mai spun de consum,de preturi combustibil etc.mercedesul ar avea mult mai mult succes daca ar incepe o campanie de downsizing,cel putin la noi in tara ar prinde cu siguranta mai bine,tinand cont ca orice motor peste 2 litri incepe sa te cam usture la buzunar.
    7 4
  • Mai baietzi.
    Unde terminaratzi scoala de scoateti termenele astea pe "hartie"?
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru