Mercedes-Benz prezinta SLR McLaren Roadster 722 S

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 29.09.2008
Mercedes prezinta SLR McLaren Roadster 722 S in editie limitata.

Esential

150 de exemplare Mercedes SLR McLaren Roadster 722 S vor fi produse.
650 cai putere dezvolta V8-ul de 5.5 litri supraalimentat cu care este echipat SLR McLaren Roadster 722S.

Mercedes va lansa SLR McLaren Roadster 722 S, model in serie limitata. Acesta este echipat cu un V8 supraalimentat, care dezvolta peste 650 de cai.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in 3.7 secunde si viteza maxima atinsa este de 335 km/h. Noul cabriolet depaseste chiar si performantele lui SLR McLaren Roadster. Ambele vehicule poseda un soft top pliabil care este fabricat din fibra de carbon pentru a rezista la viteza pe care o pot atinge bolizii. Acest element le ofera rezistenta suplimentara la torsiune.

Pe langa puterea suplimentara, noul SLR McLaren Roadster 722 S a primit si modificari la suspensie si o aerodinamica imbunatatita. Inima lui SLR Roadster 722 S este un V8 supraalimentat de 5.5 litri construit de mana in fabrica Mercedes-AMG din Affalterbach. Punctele forte ale acestui motor constau in raspunsul la acceleratie, cuplul motor mare si sunetul inconfundabil al unui motor V8. Cuplul dezvoltat motor este de 820 Nm , fata de 780 Nm cat dezvolta SLR McLaren Roadster.

Transmisia este dezvoltata de Mercedes-Benz pentru performante inalte si este automata cu cinci trepte. Cutia de viteze are doua programe de schimbat treptele de viteza, care pot fi alese de sofer. Datorita acestor caracteristici tehnice, SLR Roadster 722 S reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3.7 secunde, in timp ce sprint-ul de la 0 la 200 km/h este efectuat in 10.6 secunde.

Astfel, SLR McLaren Roadster 722 S este cel mai performant roadster produs in serie.

150 de exemplare vor fi produse la fabrica McLaren din Woking, Anglia. 

SLR McLaren Roadster 722S va fi disponibil din 1 ianuarie 2009.

Via | TheCarFanatic

Comentarii (2)

  • No comment ...
    E...magnific ... SLR adica
    1 0
  • Numa io
    Magnific....., dar exclusivist... o masina superba ce mai...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru