Mercedes E-Klasse hibrid, anticipat de un concept BlueTec la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.02.2010
Mercedes va dezvalui la Geneva conceptul E300 Bluetec Hybrid, care anticipeaza o versiunea ecologica a sedanului din Stuttgart. Trenul de rulare este compus dintr-un motor electric si unul diesel.

Esential

4.5 litri la 100 de km consuma conceptul E-Klasse hibrid.
200 de Nm ofera motorul electric instalat pe conceptul E300 BlueTec Hybrid

Conceptul F800 Style nu este singura surpriza pe care Mercedes o pregateste pentru Salonul Auto de la Geneva. Constructorul din Stuttgart va aducein fata publicului si conceptul care anticipeaza viitorul E-Klasse hibrid, asteptat sa debuteze oficial pe piata in al doilea trimestru al lui 2011.

Botezat E300 BlueTec Hybrid, prototipul vine cu un tren de rulare hibrid, care spre deosebire de alte modele premium, foloseste un motor electric cuplat la un diesel, si nu la o unitate pe benzina.

Hibridul este animat de propulsorul 2.1 CDI biturbo, capabil sa ofere 204 cai putere si un cuplu motor de 500 Nm. Cum era si normal, motorul conventional este ajutat de o unitate electrica, care ofera inca 20 de cai putere si 200 de Nm cuplu, urcand valoarea acestuia din urma la un total impresionant. Propulsorul electric intervine atunci cand masina are nevoie de mai multa putere iar bateriile sunt incarcate cu energia recuperata in momentul franarii.

Ajutat si de o transmisie secventiala 7G-Tronic, conceptul E300 Bluetec Hybrid reuseste sa obtina un consum mediu de 4.5 litri/100 de kilometri, mentinand si o valoare scazuta a emisiilor, de numai 120 g/km.

Versiunea BlueTec se va regasi pe viitor si pe celelalte modele Mercedes, R-Klasse, GLK, ML si GL, care vor adopta astfel tren de rulare hibrid.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • ioi
    500 Nm dintr-un motor de 2,1 litri! asta da performanta! Iar consumul.... fara discutii!

    Eu astept insa acel diesotto!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru