Mercedes GLK BlueTEC diesel vine în 2012

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 20.11.2010
Oficialii Mercedes au anunţat că începând cu 2012 vor introduce în SUA versiunea BlueTEC a lui GLK.

Cea mai mare luptă pe care o au de dat constructorii din ziua de astăzi se dă în segmentul modelelor hibride şi electrice, iar dezvoltarea unei astfel de maşini cere numeroase resurse financiare şi un timp îndelungat. Constructorul german Mercedes, a decis să acorde o mai mare atenţie modelelor diesel şi doreşte să devină un adevărat lider în acest segment.

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Salonul Auto de la Los Angeles, Ernst Lieb, directorul Mercedes-Benz SUA, a declarat că începând cu 2012, americanii se vor bucura de versiunea BlueTEC a lui GLK. Mai mult decât atât, oficialul germanilor a afirmat că în 2013, publicul american va beneficia şi de serviciile noului C-Klasse BlueTEC. Ambele modele vor dispune de propulsorul de 2.2 litri cu patru cilindri, agregat care oferă un consum redus de carburant.

Americanii sunt recunoscuţi pentru "teama" de a avea în garaj un automobil propulsat de un motor diesel, însă, în ciuda acestui fapt, achiziţiile înregistrate în acest segment contorizează între 12 şi 20 de procente, iar Mercedes se aşteaptă ca în anii următori să deţină aproximativ 20% din vânzări.

Via | BenzInsider

Comentarii (1)

  • Din cauza asta: General Motors 4.3L V8 Diesel
    ...sunt americanii speriati de motoare diesel (http://jalopnik.com/5614834//gallery/gallery/7)
    Nu-i invinovatesc cand majoritatea nu-si permit BMW-uri sau Mercedes cu motoare diesel performante. Asa ca evita diesel-urile la mana a doua.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru