Mercedes GLK primeşte un nou motor: 2.1 litri diesel de 136 cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 29.06.2010
Mercedes a anunţat că va introduce în gama actualului GLK o nouă versiune de bază: 200 CDI BlueEfficiency. Crossover-ul primeşte aşadar dieselul de 2.1 litri şi 136 de cai putere.

Mercedes caută să diversifice gama de motorizări disponibilă pe GLK şi propune publicului european o nouă motorizare, cu veleităţi ecologice. Este vorba despre dieselul de patru cilindri şi 2.1 litri de 136 de cai putere, care se va regăsi pe versiunea botezată GLK 200 CDI BlueEfficiency.

Unitatea se vrea a fi cea mai economică opţiune din gama crossover-ului german, oficialii din Stuttgart anunţând deja un consum mediu de numai 5.8 litri/100 de kilometri, atunci când cei patru cilindri sunt asistaţi de o cutie manuală. Când se optează pentru transmisia automată, cifra medie a consumului creşte până la 6.2 litri/100 de kilometri.

Motorizarea este aşteptată şi în România ca diesel entry-level, introducerea sa urmând să scadă preţul de pornire actual sub valoarea de 35.000 de euro. În prezent, cea mai accesibilă variantă a modelului german este GLK 220 CDI BlueEfficiency, de 170 de cai şi 400 de Nm, care pleacă de la 35.688 de euro cu TVA inclus.

via | Mercedes

Comentarii (6)

  • @ AutoMarket
    Skoda Octavia Tour va iesi din fabricatie in luna octombrie 2010
    Prima generatie Skoda Octavia ce a debutat in 1996 si a fost comercializata sub denumirea de Octavia Tour din 2004 va iesi din fabricatie in octombrie 2010, dupa 14 ani de productie si peste 1,4 milioane de unitati vandute . http://www.autohaus.de/produktionsaus-fuer-ersten-skoda-octavia-951573.html
    4 9
  • johny BOY
    da
    asa este. inlocuitorul sau va fi o mixtura intre interiorul de la Noua Skoda Octavia (modelul actual) si la exterior va fi Octavia 2 (inainte de facelift). Preturile vor fi cu aproximativ 10% sub Noua Skoda Octavia, gama de motorizari si dotari fiind relativ asemanatoare cu cele de pe Tour-ul actual.
    2 8
  • E5
    Spre deosebire de tour-ul actual va avea si motorizari E5 si dotarile de baza de la Octavia 2.
    1 8
  • :)
    era si cazu sa se renunte la modelu ala, nu ca as avea ceva cu el dar deja si ca forma era deja depasit.
    5 3
  • Victor
    Mercedes
    Da motoru asta era ceva pt anul 1998!!!!!!!,frate astia de la Mercedes dupa ce ca de la un timp fac masinini urate si scumpe mai folosesc si tehnologii imbatranite
    4 9
  • fifteen
    ffffff
    motor prea mic pentru mercedes. atata are ford kuga
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru