Lexus vrea un rival pentru Audi Q5 şi Range Rover Evoque

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.03.2012
Lexus a pierdut teren în lupta cu rivalii germani pe segmentul SUV-urilor compacte. Japonezii vor însă să revină cu un model hibrid, orientat către publicul lui Audi Q5 şi Range rover Evoque

Constructorii germani sunt de departe cei care dau tonul în segmentul premium. Produsele lansate de Audi, Mercedes şi BMW deschid noi segmente şi atrag imediat rivali japonezi, britanici sau americani.

Lexus a conştientizat de mult acest lucru însă a pierdut teren serios în lupta cu rivalii germani pe segmentul SUV-urilor compacte. Tocmai de aceea divizia de lux Toyota a decis să aducă pe piaţă, cât mai curând, un rival pentru actualele Audi Q5, Range Rover Evoque şi Mercedes GLK.

Andy Pfeiffenberger, vicepreşedintele Lexus Europa, a declarat recent pentru AutoExpress: “Am fost destul de lenţi în elaborarea unui SUV compact şi asta ne costă. În prezent, acest segment e unul dintre cele mai dinamice şi promite o extindere importantă şi în următorii ani“.

Declaraţia oficialului Lexus confirmă practic interesul japonezilor pentru acest segment şi faptul că vom vedea o propunere în curând. Pfeiffenberger a refuzat să confirme informaţiile lansate de publicaţia britanică, potrivit cărora viitorul SUV compact va fi construit pe o platformă hibridă şi va costa aproximativ 35.000 de euro. 

Până când vom vedea fratele mai mic al actualului RX, Lexus promite noua generaţie a sedanului IS chiar în debutul anului viitor, modelul fiind pregătit să se dueleze cu BMW Seria 3 şi Audi A4.

via l autoblog

Comentarii (7)

  • un oarecare
    Frumoase si destepte Lexus!Mie Evoque nu-mi place iar Q5 e prea conservator!
    14 5
  • Umbrarescu
    Tie iti place Lexus dar nu au un model pentru acest segment?Esti tare ce sa zic!
    5 14
  • un oarecare
    @umbrarescu
    Am zis frumoase si destepte Lexus, citeste atent inainte sa vb aiurea!M-am referit in general la gama Lexus!
    14 4
  • Evoque si Q5
    Un rival pentru q5 si pentru evoque trebuie sa fie masina-acordeon. Pentru ca evoque e fix de dimensiunea lui q3. Acu trei zile am vazut comparatie pe testul lui mircea mester.
    5 3
  • Umbrarescu
    Este opinia ta . mie unu nu imi plac prefer mai mult Evoque sau q5
    4 11
  • nu e suficient doar h
    Fac aceeasi greseala ca si la compacta (ct200 h) daca o sa "revina" cu un suv compact doar hibrid. CT200 ar avea mai multi clienti daca ar avea un motor pe motorina si unul pe benzina (eventual turbo) pentru cei ce vor ceva mai sportiv.
    3 5
  • AndreiRN
    Lexus
    Lexus este leader in area in care lucreaza tinand cont de valoare/pret.
    Fac masini deosebit de bune si economice dar ei s-au axat mai mult pe masini medi si mari acolo unde este piata reala.
    Restul concurentei au de invatat de la ei cum sa produca la un pret mai real si accesibil.
    8 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru