Mercedes pregăteşte două modele hibride pentru 2011

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 24.07.2010
Mercedes se pregăteşte să lanseze în 2011 două modele hibride. Este vorba de S400 Hybrid şi ML450 Hybrid. Acestea vor dispune de prima baterie litiu-ion creată special pentru automobile.

Constructorul german Mercedes va lansa în anul 2011 modelele S400 Hybrid şi ML450 Hybrid. Caracterizat drept un "hibrid blând", Mercedes S400 Hybrid va dispune de prima baterie litiu-ion creată special pentru automobile. Sedanul german dispune de unitatea V6 de 275 de cai putere care va fi asistată de un motor electric capabil să producă 20 de cai putere. Graţie motorului electric, consumul de carburant al modelului constructorului din Stuttgart va scadea cu 30 de procente.

Mercedes ML 450 Hybrid va dispune de două motoare electrice care vor asista acelaşi propulsor V6 de 275 de cai putere. Consumul de carburant al SUV-ului german anunţat de constructorul din Stuttgart va fi de 11.2 litri/100 km în mediul urban şi de 9.8 litri/100km în afara oraşului.

Ambele modele hibride ale constructorului german vor utiliza ciclul de funcţionare Atkinson. Prin întârzierea închiderii fiecărei valve de admisie, întregul ciclu de admisie devine mai lung decât ciclul de compresie, crescând astfel eficienţa termică, lucru care se traduce printr-un consum mai scăzut şi emisii de CO2 reduse.

De asemenea, Mercedes S400 Hybrid şi ML450 Hybrid vor dispune de tehnologia Start-Stop. Mulţumită acestui sistem, la viteze mici vehiculul va rula în modul electric, iar energia obţinută la frânare va fi direcţionată către bateriile litiu-ion.

Via | Turbo

Comentarii (3)

  • lasati-va
    Toti vor acum sa fie hibrizi, dar nu toti pot, pun un motoras electric de 10 cp si gata sunt hibrizi, in momentul de fata sunt modele Mercedes si BMW "hibride", dar cu eficenta pe minus, adica un model cu acelasi motor consuma mai mult combustibil cand este hibrid decat un motor normal. Nu zic ca nu fac masini bune, dar nu le poti face pe toate, adica nu poti sa ai si masini sport, lux, fiabile etc etc si sa fi la fel de bun si pe hibrizi.
    Singur model cu adevarat hibrid din clasa premium, lux, sau cum vreti sa o numiti este Lexus LS 600h care are un motor electric de 224 cp si 300 Nm la 650 volti care poate rula numai in mod electric la viteze mici pe distante scurte, si asta inca din 2007
    Daca Mercedes si BMW vor sa produca cu adevarat modele hibride, atunci sa faca modele hibride, nu sa puna un motoras de 20 cp si sa scrie pe masina mare Hybrid doar de dragul marketing-ului si de a fii "eco"
    12 8
  • S400 Hybrid
    Din cate stiu eu in momentul acesta exista un S400 Hybrid.....
    4 1
  • Ivanoff
    Corect MCD!!!
    Sunt curios,ce "personaje mioritice" i-au putut da vot negativ lui "MCD" ?...
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru