Mercedes pregăteşte un rival pentru BMW X6

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.06.2011
O sursă din cadrul Mercedes-Benz a anunţat că marca va lansa un rival pentru BMW X6 în 2014. Modelul se va numi GLS şi va fi construit şi în versiune AMG.

Mercedes-Benz pregăteşte un SUV nou pe nume GLS, care va rivaliza BMW X6, anunţă surse din cadrul mărcii citate de Autocar. Modelul va oferi patru locuri, împarte platforma cu viitoarea generaţie ML şi va debuta în 2014. Viitorul GLS împarte platforma şi cu noul Jeep Grand Cherokee, subliniază sursa respectivă. De asemenea, cei de la Audi pregătesc şi ei un SUV care să se lupte cu X6, care ar putea fi denumit Q6 şi este aşteptat să debuteze în 2016. Noua generaţie de Range Rover Sport va debuta în 2013.

"În urma monitorizării atente a tendinţelor din piaţă, am tras concluzia că există potenţial pentru un nou model off-road care să pună accentul pe sportivitate mai mult decât face noul ML", a declarat o sursă din cadrul mărcii.

Viitorul Mercedes-Benz GLS va avea o linie a plafonului mai accentuată, care va aminti de CLS, în timp ce renunţarea la un loc de pe bachenta din spate va oferi un plus de sportivitate. O parte din elementele estetice prezente pe acest model vor fi inspirate din cea de-a doua generaţie a lui CLS.

Gama de motorizări va fi preluată de la ML şi va include propulsoare V6 şi V8 supraalimentate, în timp ce entry-level-ul va fi un CDI V6 de 3.0 litri.

Mercedes-Benz va crea şi o versiune AMG a viitorului GLS, care se va lupta cu X6 M. Respectivul model primeşte noul motor V8 twin-turbo de 5.5 litri, care a înlocuit unitatea aspirată de 6.208 cmc. De la debutul său din 2009, BMW X6 s-a vândut în peste 120.000 de exemplare.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • THE BEST OR NOTHING.totusi e cam greu sa detronezi x6-le eu fiind un fel de "cls" al nisei. am incredere in mercedes desi generatia 2012 a ML-ului nu m-a convins
    8 2
  • @
    Daca va semana cu noul model de ML, nu va avea nici o sansa.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru