Mercedes pregateste un roadster bazat pe A-Klasse

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 10.12.2008
Mercedes intentioneaza sa lanseze in urmatorii patru ani un roadster bazat pe acceeasi platforma cu noile generatii A si B-Klasse.

In conditiile in care masinile compacte castiga tot mai mult teren in Europa, Statele Unite si Asia iar criza economica pare sa nu mai ia sfarsit, Mercedes cauta solutii viabile pentru a ramane in viata. Constructorul din Stuttgart se gandeste in prezent la dezvoltarea unui model complet nou, bazat pe platforma modelelor A-Klasse si B-Klasse.

Este vorba despre un roadster care va fi introdus in gama sub actualul SLK si intentioneaza sa concureze cu modele noi de la Volkswagen si BMW. Bavarezii isi propun sa lanseze roadster-ul Z2, pozitionat sub Z4 si dezvoltat pe platforma lui Seria 1 in timp ce Volkswagen promite sa aduca la Detroit un concept cu motor central care tinteste acelasi segment.

Potrivit primelor informatii neoficiale, viitorul roadster Mercedes ar urma sa imprumute cateva linii de design anticipate de conceptul SLA Concept, dezvaluit cu mult timp in urma, in anul 2000, in cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Noile generatii ale modelelor A-Klasse si B-Klasse sunt asteptate sa debuteze ca modele 2012, Mercedes pregatindu-se sa introduca pe acestea tractiunea fata, renuntand astfel la actuala propulsie posterioara.

Prin urmare, tractiunea fata ar putea fi imprumutata si de viitorul roadster.

Mercedes va investi 1.5 miliarde de euro in dezvoltarea acestei platforme, aceasta suma urmand sa includa si construirea unei noi uzine in Ungaria.

via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru