Mercedes renunta la motoarele V12

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.12.2008
Mercedes-Benz va renunta la motoarele V12 in favoarea unor propulsoare V8 supraalimentate.

Directorii Mercedes au luat o decizie similara cu cea a omologilor de la BMW: motoarele V12 ale modelelor marcii vor fi inlocuite de unitati V8 supraalimentate. Conform Autobild, Mercedes a inceput deja dezvoltarea modelelor viitoare fara a dezvolta sub capota spatiul necesar unui motor V12, ceea ce face aceasta schimbare sa para a fi facuta pe termen lung si cu un caracter permanent. Mercedes are sase modele care folosesc un motor V12, toate fiind varful gamei de care apartin.

Decizia directorilor Mercedes-Benz nu este inca oficiala. Zvonurile privind aceasta schimbare au aparut in aprilie, odata cu anuntarea viitoarelor motoare AMG. Astfel, motoarele V8 de 6.2 litri vor fi inlocuite de propulsoare V8 bi-turbo cu o cilindree de 5.0 litri. In plus, motorul V12 de 6.0 litri va fi inlocuit de o versiune si mai puternica a V8-ului bi-turbo, care va dezvolta 700 CP.

Mercedes va dezvolta o serie de propulsoare V8 pentru viitor, acestea urmand sa fie disponibile in trei versiuni. Cel mai mic motor din gama V8 va avea o cilindree de 4.0 litri, va dezvolta 355 CP si va sta alaturi de fratele mijlociu, un motor 4.6 litri si dezvolta 435 CP.

Cel mai mare propulsor de acest tip va avea 5.5 litri si 544 cai putere.

Acest proces poate fi privit ca o piatra de temelie pentru tehnologii mai eficiente. In aceeasi linie, AMG lucreaza la un tren de rulare hibrid care se potriveste pe modelele actuale si ar putea fi lansat in 2012. Blue Power, un sistem hibrid conventional, ar putea fi lansat chiar mai devreme de aceasta data.

Thomas Weber, directorul de dezvoltare Mercedes, a declarat ca marca germana va forta aceasta tendinta in materie de constructie de motoare si ca va folosi motoare supraalimentate, dar cu o cilindree mai mica. Unul dintre primii pasi va fi folosirea motoarelor disponibile pe A si B-Klasse - in versiuni turbo - in gama actuala a lui C-Klasse. Motoarele cu trei cilindri supraalimentate cu cilindree intre 1.400 centimetri cubi si 1.600 cmc vor putea fi implementate ulterior pe modelele compacte Mercedes.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru