Mercedes S350 Bluetec cu sistem start-stop consumă 6.2 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.04.2011
Mercedes a anunţat disponibilitatea sistemului start-stop în echiparea standard a versiunii S350 Bluetec de 258 de cai putere. Mulţumită tehnologiei, limuzina consumă în medie doar 6.2 litri/100 de km.

Esential

6.2 litri la 100 de kilometri este consumul mediu al versiunii S350 Bluetec echipată cu start-stop.
258 de cai putere dezvoltă motorul V6 de 3.0 litri al versiunii S350 Bluetec.

Mercedes caută să îmbunătăţească performanţele de consum şi emisii ale actualului S-Klasse. Limuzina germană, în versiunea S350 Bluetec, primeşte sistem start-stop, reuşind astfel să micşoreze apetitul "benzinarului" V6 de 3.0 litri, care dezvoltă 258 de cai putere şi 620 de Nm.

Echipat cu sistem AdBlue pentru reducerea emisiilor, S350 Bluetec respectă deja normele de poluae Euro6, prevăzute să intre în vigoare în 2014. Chiar şi aşa, ingineiri din Stuttgart au considerat că e loc de mai bine şi au instalat un sistem start-stop de ultimă generaţie, care opreşte motorul la semafor, în aglomerările urbane.

Mulţumită sistemului, consumul mediu scade de la 6.8 litri/100 de kilometri la numai 6.2 litri la 100 de km. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu emisiile, care se reduc de la 177 la 164 de g/km.

Cu această ocazie, Mercedes a introdus pe motorul V6 al versiunii S350 şi tehnologia TWAS (Twin Wire Arc Sprayed), utilizată deja de motorul V8 AMG şi folosită de propulsoarele diesel.

Masa totală a motorului scade cu 4.3 kilograme, iar consumul de carburant se reduce cu 3%. 

via | autoblog

Comentarii (7)

  • Benzinar???
    E dieseeeeeelllll!!!
    7 3
  • la asemenea cuplu, daca este benzina ( desi nu cred ) isi dau Lame toti producatorii de supercar-uri
    3 0
  • ...
    Clar este diesel mai ales ca are sistemul Ad-blue ca la camioane:)), bagi combustibil bagi si un bidon de Ad-Blue:D
    1 2
  • Victor
    Bai fratilor dati bai consumul urban nu vrajeala asta de consum mediu..deci comparati mere cu pere la consum mediu deoarece acest sistem start-stop se foloseste in orasi in concluzie consumul urban trebuie prezentat,la ce naiba sa niti foloseasca sistemul start-stop pe autostrada cand rulezi cu 120 pe ora????La S350 fara start-stop consumul urman era de 7,5-8%,probabil ca acum este de 7-7,5%.
    1 2
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Nu e diesel, e benzinar...legat de diesel, spune clar mai jos ca vor sa implanteze o tehnologie pe care o folosesc deja pe benzinare...si apropo, indiferent cat de mult ar consuma, la cita tehnologie si inovatie este introdusa in masinile astea, pentru ca dupa mine daca vorbim de Mercedes, deja vorbim de masini, la cat confort ofera, pe mine unul, daca as avea asa ceva, consumul sau intretinerea, ar fi ultimul lucru care m-ar interesa...poate de aceea nu ne putem permite multi asemenea masina...S= supreme car....My opinion...NO OFFENSE...
    2 1
  • lux
    pai normal ca la vreo 77000 euro cat costa nu-ti mai bati capu cu consumu. Acu nu stiu aia 77k is cu tva au ba :)
    0 0
  • Shtrumph
    ba e diesel
    pentru ca are 3 litri, benzina de pe 350 are 3.5
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru