Mercedes sarbatoreste 75 de ani de la primul transportor de masini de competitie

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.11.2009
Mercedes-Benz sarbatoreste 75 de ani de existenta ai vehiculelor speciale de transport ale modelelor de competitie. Constructorul german de automobile a utilizat doar aceste modele dedicate pentru a-si transporta monoposturile la competitii.

Echipa de uzina a celor de la Mercedes-Benz sarbatoreste 75 de ani de cand a concurat prima data pe un circuit. Inca de atunci, Mercedes-Benz avea vehicule dedicate pentru transportul acestor modele deosebite, pentru a nu le avaria. Tocmai de aceea, Mercedes-Benz a dezvoltat o serie de autovehicule adaptate si destinate exclusiv transportului de modele de competitie.

In timp ce modelele actuale ofera diverse facilitati care pleaca de la spatiu pentru depozitarea lucrurilor pilotului, pana la un spatiu dedicat pentru relaxare inainte si dupa cursa, primul Mercedes Lo 2750 nu avea aceste elemente de lux. La acea vreme, acesta avea o sarcina utila de 2.75 tone, ceea ce ar echivala cu o clasificare de 6.5 tone dupa standardul actual – potrivit celor de la Mercedes-Benz.

In anul 1955, Mercedes-Benz a avut chiar si cel mai rapid autocamion al vremii, fiind echipat cu motorul lui 300SL "Gullwing". Alfred Neubauer, directorul diviziei de competitie a celor de la Mercedes-Benz, le-a cerut inginerilor sa dezvolte un vehicul de transport extrem de rapid, care sa aiba capacitatea de a transporta orice model de competitie.

Inginerii Mercedes-Benz au lungit sasiul unui 300 S, au montat motorul lui 300SL si partea frontala a acestuia, in timp ce au utilizat si componente de caroserie preluate de la modelul 180 sedan.

Via | Motortrend

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru