Mercedes şi Tesla lansează la Paris un A-Klasse electric

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 30.08.2010
Mercedes va prezenta la Salonul Auto de la Paris o versiune electrică modelului A-Klasse, dezvoltată în colaborare cu americanii de la Tesla. Numărul de exemplare de serie va fi limitat la numai 500 de unităţi.

Mercedes va expune în cadrul Salonului Auto de la Paris o interpretare ecologică a modelului A-Klasse. Potrivit purtătorului de cuvânt al nemţilor, Shirin Emeera, constructorul din Stuttgart va prezenta publicului o nouă versiune a modelului subcompact, de data aceasta electrică.

Botezată E-Cell, alternativa electrică va fi ţinută în viaţă de o baterie furnizată de Tesla, marcând astfel primul rod al colaborării dintre cele două companii. Versiunea electrică va lua naştere într-un număr limitat de unităţi, în cadrul uzinei germane din Rastatt. Din primele informaţii se pare că este vorba despre numai 500 de exemplare, destinate unui cerc de clienţi exclusivişti, care vor experimenta vreme de mai multe luni ceea ce Mercedes înţelege prin mobilitate alternativă.

Versiunea electrică beneficiază de aportul unei baterii cu 4000 de celule, dezvoltate de Tesla, capabilă să susţină un cuplu motor de 290 de Nm şi să ofere în schimb o autonomie de 200 de kilometri.

Mai multe detalii despre noul A-Klasse electric vor fi însă oferite de germani odată cu deschiderea porţilor salonului parizian.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru