Mercedes SLC, confirmat oficial

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 05.10.2011
Şeful departamentului de dezvoltare de la AMG a confirmat faptul că SLS AMG va avea un frate mai mic. Modelul va debuta în termen de patru ani şi va avea un preţ de pornire de 80.000 de euro.

Christoph Jung, directorul departamentului de dezvoltare a modelelor AMG de la Mercedes-Benz, a confirmat faptul că vor construi o versiune mai mică a lui SLS. Modelul va fi rivalul lui Porsche 911 şi va ataca o nişă de viitor pentru AMG. Pentru moment, nu există foarte multe detalii despre viitorul model, dar directorul de la AMG a anunţat că fratele mai mic al lui SLS va avea două locuri şi un V8 montat în faţă. Totodată, performanţele modelului sunt apropiate de cele ale rivalilor, spune Christoph Jung.

Primele speculaţii sugerează faptul că Mercedes-Benz va folosi numele SLC pentru noul model. Cel mai probabil, motorul va fi un V8 twin-turbo de 5.5 litri cu 507 CP. Unitatea îi va oferi un timp 0-100 km/h de doar patru secunde, spun englezii de la AutoExpress, în timp ce viteza maximă va fi de 298 km/h. Din păcate pentru fanii mărcii, modelul va debuta abia peste trei sau patru ani.

Jung spune că noul model va avea un preţ de pornire situat în jurul valorii de 80.000 de euro pentru a fi profitabil. În primă fază, modelul va fi oferit doar în versiune coupe, ca apoi să fie construită şi o versiune roadster.

Cei de la AMG sunt interesaţi în mod special de Jaguar, respectiv de conceptul C-X16, al cărui preţ de pornire l-au considerat "foarte ambiţios".

Via | Autoexpress

Comentarii (1)

  • ...
    Nu exista SLS 63 AMG, asa cum este specificat in prima fraza.
    Modelul se cheama, OFICIAL, SLS AMG...si atat.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru