Mercedes va lansa in acest an ML hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 26.01.2009
In ultimul trimestru al acestui an, Mercedes va dezvalui o versiune hibrida a SUV-ului ML. Trenul de rulare va fi compus dintr-un motor electric si un diesel.

Esential

340 de cai putere ar putea sa aiba viitorul Mercedes ML hibrid.

In toamna acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Paris, Mercedes a dezvaluit un model hibrid care a fost foarte bine primit de public, si anume S400 BlueHybrid. Inainte de el insa, Mercedes a dezvoltat o versiune hibrid a modelului ML, pregatita pentru debutul mondial in luna iunie a anului trecut. O problema cu furnizorii a incurcat insa planurile celor din Stuttgart, care au amanat lansarea versiunii hibride a SUV-ului.

Nemtii nu au abandonat proiectul si se pare ca acum pregatesc adevaratul debut al hibridului ML. Acesta va imprumuta trenul de rulare folosit pe conceptul S400 BlueHybrid cu o modificare majora insa: motorul electric va completa un diesel si nu o unitate pe benzina ca in cazul sedanului de lux.

Potrivit unor informatii preliminare, hibridul va fi propulsat de un motor electric si de unitatea de 3.2 litri regasita in acest moment pe ML320 Bluetec. Combinarea celor doua elemente ar urma sa ofere SUV-ului hibrid o putere totala de 340 de cai si un cuplu motor impresionant.

Motorul electric va ajuta in momentul accelerarii si va propulsa masina in mediul urban, rezultatul urmand sa fie un consum mediu imbunatatit cu aproximativ 30%.

Mercedes se pregateste sa introduca ML hibrid in Europa cel mai probabil in ultimul trimestru al acestui an, la scurt timp dupa ce S400 BlueHybrid de serie va ajunge la randul sau in showroom-uri. Diesel-ul hibrid va putea fi urmat la scurt timp si de o versiune pe benzina, ajutata de un motor electric.

via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru