Mercedes Viano se va intrece cu Dacia Duster in Raliul Gazelelor din Maroc

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.03.2010
Daimler AG a anuntat ca a introdus doua echipaje in Raliul Aicha des Gazelles din Maroc. Acestea vor concura cu alte 29 de echipe, inclusiv cu cea a francezilor de la Renault, care alearga cu doua Dacia Duster.

Doua angajate Daimler AG vor participa in Raliul Aicha des Gazelles din Maroc cu un Mercedes-Benz Viano. Aceasta este prima participare a angajatelor Daimler AG in urma unei selectii in-house, iar cei doi piloti de sex feminin se vor intrece si cu doua echipare din partea Grupului Renault-Nissan care vor concura la bordul a doua Dacia Duster.

Bettina Singhartinger si Adrea Spielvogel vor concura in Raliul Aicha des Gazelles la bordul unui Mercedes-Benz Viano 4MATIC. Cele doua participante vor fi intampinate personal de Regele Marocului in momentul in care vasul cu participantele si echipamentul acestora va acosta in noul port din Essaouria, aceasta fiind prima ambarcatiune care acosteaza in acel port.

Raliul Aicha des Gazelles este organizat de femei pentru femei si este singura competitie din sportul cu motor dedicata exclusiv femeilor. Acest raliu va avea participante din partea a 30 de state, marjoritatea fiind din Africa. Ruta se intinde pe o distanta de 2.500 de kilometri si vor exista sapte etape.

Spre deosebire de alte competitii sportive, conditia esentiala a concursului Rally des Gazelles este navigarea folosind doar harti, coordonate si o busola. Totodata, echipa castigatoare va fi cea care va reusi sa gasesca cea mai scurta ruta intre punctele de control pe parcursul competitiei in timpul avut la dispozitie, reusind sa obtina un consum de carburant cat mai scazut.

Modelul cu care vor concura cele doua angajate Daimler AG in competitia Rally des Gazelles din Maroc este un Viano 4Matic echipat cu un motor diesel de 150 CP. Modelul este echipat cu anvelope speciale pentru nisip, sasiu din aluminiu si bare de protectie in cazul unei rasturnari. Cel de-al doilea model Mercedes-Benz de raliu din editia 2010 al Aicha des Gazelles este Sprinter 4x4, care va fi polotat de Jeanette James si Anne-Marie Ortola, care au castigat anul trecut primul loc la categoria lor la bordul unui Mercedes-Benz Viano 4MATIC.

Via | Mercedes-Benz

Comentarii (3)

  • Cretinul
    Sa ajute norocul ca Viano sa bata la fundulet Dacia Duster!
    3 8
  • pffff
    pfff....femei conducand prin nisipurile africei la bordul unor dube asa mari ca aceste mercedesuri.....e ceva....bv lor!!! oare cand vom vedea niste frumuseti si pe podiumurile formulei 1sau pe ale WRC-ului ori pe ale dakarului????de fapt in dakar a fost o femeie care a reusit....Jutta Kleinschmidt in 2001 pe un mitsubishi pajero
    6 0
  • @Cretinul
    nickul te caracterizeaza ;)
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru