Mini aduce la Geneva un viitor rival pentru Smart Fortwo

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.12.2010
Un oficial Mini a confirmat lansarea unui concept nou în cadrul Salonului Auto de la Geneva de anul viitor. Prototipul va anticipa un viitor model urban, rival pentru iQ şi Smart.

Ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva va marca debutul unui concept inedit la standul MINI. Constructorul britanic va expune în premieră mondială un prototip, care anticipează un viitor model urban al casei engleze.

Wolfgang Armbrecht, responsabilul mărcii britanice, a confirmat informaţiile apărute în presă, dar a refuzat să dea mai multe detalii despre viitorul Mini Minor, aşa cum a fost el botezat de publicaţiile de specialitate. Gândit ca un adversar direct pentru Smart Fortwo şi Toyota iQ, noul model va fi dezvoltat probabil pe platforma actuală, serios scurtată, pentru a se adapta noilor dimensiuni.

În condiţiile în care vom face cunoştinţă cu prototipul în primăvara aceasta, este de la sine înţeles că versiunea de serie nu îşi va face apariţia mai devreme de 2013. În momentul lansării, modelul va fi capabil să moştenească şi noua generaţie de motoare cu trei cilindri, de 1.5 litri, pe care BMW le dezvoltă în prezent. Producţia va fi asigurată de aceeaşi uzină britanică a brandului.

Acelaşi Armbrecht a declarat pentru ediţia germană a Financial Times că Mini rezervă şi publicului american o surpriză, pregătită pentru Salonul Auto de la Detroit.

Potrivit oficialului, nu este vorba despre versiunile sportive Coupe şi Roadster, ci despre un model ceva mai mare. Toate indiciile sugerează existenţa unui derivat cu trei uşi a modelului Countryman, botezat deja de presă Canyon.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • cool car
    probabil cea mai cool brand de masini existent pe piata. Si de cand este in curtea BMW numai lucruri bune au facut si vor face in continuare.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru