Mini Cooper S Diesel debutează la Geneva în martie

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.01.2011
Versiunea diesel de performanţă a lui Mini Cooper va debuta la Salonul Auto de la Geneva cu un motor de 2.0 litri, 143 CP şi 305 Nm.

Englezii de la MINI vor lansa în martie cea mai performantă versiune diesel a lui Mini Cooper. Modelul va beneficia de un motor de 2.0 litri preluat din gama BMW, care va furniza 143 CP şi 305 Nm. Unitatea va fi implementată atât pe versiunea hatchback, cât şi pe Cooper Cabrio, Clubman, Countryman şi Countryman All4. Denumirea modelului ar putea include sufixul SD, dar exteriorul nu va fi diferit cu niciun element faţă de versiunea Cooper S a modelelor mai sus menţionate.

Potrivit primelor informaţii, versiunea diesel de performanţă a modelelor Mini va fi disponibilă doar pe piaţa din Europa. Pe lângă reprizele net superioare modelului alimentat cu benzină, acesta va furniza o autonomie impresionantă. Modelul alimentat cu benzină va rămâne în continuare rege la capitolele acceleraţie 0-100 km/h, viteză maximă, putere maximă şi masă, fiind ceva mai uşor decât versiunea diesel. De asemenea, motorului de 1.6 litri al lui Mini Cooper S reprezintă un avantaj în ceea ce priveşte taxele şi impozitele aplicate în unele state.

Odată cu debutul respectivelor versiuni, cei de la Mini vor extinde baza de potenţiali clienţi fără să-şi modifice prea mult gama. Nu există informaţii despre debutul motorului diesel de 2.0 litri pe viitoarele Mini Roadster şi Mini Coupe, modele care vor fi lansate în următorii doi ani.

Sunt şanse ca respectivele modele să primeasă un propulsor diesel cu mici îmbunătăţiri şi cu o cilindree mai mică, dar preluat tot din gama BMW.

Via | MotoringFile

Comentarii (6)

  • off topic
    eu cred ca a fost o prostie sa mutati votul pe facebook. foarte multi dintre noi nu avem acces de la scarbici la prostia aia...
    11 0
  • Sincer, ma asteptam la mai mult de la BMW. Avand acelasi motor in 3 variante de putere (18d, 20d si 23d), mi s-ar parea normal ca o versiune Cooper SD sa fie macar de nivelul lui Cooper S (20d - 177cp), daca nu chiar mai mult (23d - 204cp).
    7 1
  • suficient 143cp pt o caleasca...
    5 0
  • Chiar nu inteleg de ce nu au folosit variantele superioare de putere, in sensul ca daca tot faci un compromis si iti iei diesel, clientul ar trebui sa fie avantajat de nivelul superior de putere:D
    4 1
  • SD
    probabil din lipsa spatiului. cred ca si la acesta au facut modificari serioase.. asteptam oricum detalii tehnice...
    1 1
  • super
    variantele superioare de putere bateau benzinarul,chiar si asa diferentele sunt f mici
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru